Taxa auto transformata in taxa de mediu!!!

Taxa auto transformata in taxa de mediu!!!

0 154

Taxa auto transformata in taxa de mediu!!!


Chinul romanilor cu taxa auto nu se va termina curand.


Printr-o aplicare total defectoasa a principiul european potrivit caruia poluatorul plateste romanii sunt obligati sa plateasca un bir pentru bunastarea unei clase politice care a invatat un singur lucru – cum sa insaze mai mult de la popor, intr-un singur mandat.


Guvernul a anuntat ca va introduce de la 1 iulie noi prevederi privind plata taxei auto,


Taxa se aplica doar la prima inmatriculare a unei masini pe teritoriul statului roman.


Este de retinut si faptul ca se pune accent pe durata de viata a masinii, capacitatea cilindrica, vechime si timpul de poluare corelat cu durata de mentinere in circulatie a autovehicolului in Romania. Daca masina se vinde apoi in strainatate. Proprietarul isi poate recupera o parte din banii platiti. O noutate care mai degraba este praf in ochi – posibilitatea de contesta taxa.


Despre cei care au platit taxa de prima inmatriculare potrivit legislatiei in vigoare nu isi vor recupera automat diferenta de bani. Se putea intampla acest lucru doar in cazul in care procedura de sanctionare se fializa, iar Romania era condamnata de Curtea Europeana de Justitie. Din cate se pare acest lucru a fost evitat.


Adrian Ciocanea, seful Departamentului pentru afaceri europene,: Statul roman nu va introduce nici un fel de bariere administrative pentru a impiedica cetatenii sa-si exercite drepturile, pentru ca vreau sa fie clar acest lucru, un astfel de lucru ar fi anormal si in cazul in care cetatenii vor dori sa recupereze o parte din taxa, pentru ca noua taxa va avea o alta valoare, din statistici se pare ca putine vor fi diferentele in sensul negativ. In orice caz, din punct de vedere administrativ statul roman nu va introduce nici un fel de normative suplimentare pentru a impiedica accesul cetatenilor la recuperarea unei parti din taxe, pentru ca se discuta despre diferenta de taxa, nu despre intregul cuantum.


Adrian Ciocanea, a explicat ca acest lucru


Attila Korody, ministrul mediului, sustine ca „…taxa pe poluare pentru autovehicule nu a fost inventata de Guvernul Romaniei, ci exista in majoritatea tarilor europene”.


Korody sustine ca Comisia Europeana lucreaza la elaborarea unei taxe unice la nivel comunitar, similara cu cea propusa de Guvernul de la Bucuresti.


?


Vlad T.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.