Scandalul Nokia

Scandalul Nokia

0 151


Finlandezii, care au mutat fabrica de telemobile din Bochum la Cluj, au propus nemtilor, care raman fara loc de munca la ei, sa se mute in Romania, la noua fabrica, dupa cum scrie in „Rheinische Post”. Aceasta propunere vine probabil si ca urmare a protestelor declansate de mutarea fabricii, proteste in care s-au implicat si oameni cu functii executive si politice in Germania.


In legatura cu situatia din Bochum, postul de televiziune german N24 a prezentat cele declarate de doamna Gizela Achenbach, sefa de departament la (inca) fabrica germana. Ea spune ca nemtii nu ar veni in niciun caz in Romania.


„Daca situatia nu ar fi atat de grava, propunerea ar putea fi luata drept o gluma buna. Cum sa se mute cei 2.300 de concediati in Romania, cum sa lucreze ei acolo? Nimeni nu-si poate imagina asa ceva.”


Doamna Achenbach continua:


„Poate ca o asemenea mutare ar fi acceptata de cativa specialisti de varf si cercetatori, dar in niciun caz la conditiile de retribuire din Romania.”


Iar in incheiere concluzioneaza:


„Daca propunerea finlandezilor este serioasa, aceasta a fost facuta ca urmare a protestelor si in cunostinta ca propunerea nu ar fi acceptata de nemti.”


Fabrica din Bochum va fi inchisa definitiv cel tarziu la jumatatea acestui an.


?


Dan Bota ?????

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.