A fost finalizat studiul pentru racordarea Aeroportului la utilitati

A fost finalizat studiul pentru racordarea Aeroportului la utilitati

0 159


Potrivit unei declaratii de presa a Presedintelui Comisiei pentru realizarea Aeroportului din consiliul Judetean Brasov, Iancu Vespasian Augustin, a fost finalizat Studiul de urbanism privind racordarea zonei viitorului Aeroport la reteaua rutiera judeteana si nationala si la utlitati.


Studiul, intocmit de firma germana Rebo Consult Holding GMBH, care prezinta cateva variante de „urbanizare” a zonei, va sta la baza stabilirii necesarului financiar si a posibilitatilor de sustinere a investitiei.


Din cate a declarat Vespasian s-au avut in vedere conectarea viitorului Aeroport international la autostrada Transilvania, la ocolitoare, precum si la Municipiul Brasov si Orasul Ghimbav si asigurarea utilitatilor.


In ce priveste infrastructura rutiera de legatura, au fost facute atat propuneri de reamenajare si modernizare a unor artere rutiere existente, cat si propuneri pentru trasee noi. Drumurile vor fi prevazute, cu exceptia celor ce fac legatura cu zonele industriale si de exploatare agricola, cu patru benzi, doua benzi pe sens si vor avea separare de sensuri. Clasa de importanta a constructiei va fi Clasa I, corespunzatoare unui numar de 19 milioane de osii standard.


Calculul a fost realizat in baza unor estimari de trafic ce au avut ca punct de plecare? un numar de 1.000.000 – 1.500.000 de pasageri aerieni anual.


De asemenea au fost identificate cele mai la indemana solutii pentru alimentarea cu apa, gaz si energie electrica, solutii ce au avut in vedere pe langa functionalitate, evitarea pertubarii traficului.


Pregatirea amplasamentului, vizeaza demolarea constructiilor din perimetrul viitorului aeroport, precum si regularizarea paraului barsa, aflat in stare avansata de eroziune a albiei si prezentand pericol de inundatii.


Toate aceste lucrari urmeaza a fi sustinute de catre Consiliul Judetean Brasov, care, prin Contractul de Concesiune de lucrari, si-a asumat sarcina asigurarii accesului si a utilitatilor in zona.


Potrivit studiului, lucrarile s-ar putea ridica la cca. 75.000.000 de euro, dar lucrarile se vor face etapizat, prin implicarea mai multor institutii si cu sprijin guvernamental.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.