Mai multe ore de sport in scoli

Mai multe ore de sport in scoli

0 151

Parlamentul European a tras un semnal de alarma in ceea ce priveste lipsa activitatii fizice in randul elevilor, lucru care atrage dupa sine ingrasarea de la varste foarte fragede. Prima decizie in acest sens a fost marirea numarului de ore de sport in scoli.


Legislatia comunitara va impune ca obligatorii trei ore de educatie fizica pe saptamana. Solicitarile au fost transmise si Ministerului Educatiei si Cercetarii din Romania. Legislatia prevede ca elevii claselor I-VII sa aiba in orar doua ore de sport pe saptamana, in timp ce elevii claselor a VIII-a doar una.


Cu ocazia dezbaterii publice a legilor Educatiei, Mihaela Popa, membru al Parlamentului European, a trimis o scrisoare deschisa ministrului Educatiei si Cercetarii, Cristian Adomnitei, prin care ii cere ministrului sa includa in legislatia nationala prevederile adoptate de forul comunitar. Acestea presupun ca elevii sa aiba cel putin trei ore de educatie fizica pe saptamana, cresterea numarului de sali de sport, precum si imbunatatirea dotarii acestora.


Si in Romania numarul cazurilor de obezitate in randul copiilor a crescut in ultimii ani. Un studiu realizat la sfarsitul anului trecut de o companie farmaceutica arata ca 37% din populatia Romaniei sufera de obezitate. Medicii romani se declara tot mai ingrijorati deoarece acesta boala apare tot mai des la copii.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.