Bochum – Jucu, ironie a sortii

Bochum – Jucu, ironie a sortii

0 143

Nemtii din Bochum, ba cam din toata Germania, continua protestele starnite de mutarea de catre finlandezi a fabricii Nokia la Jucu, langa Cluj. Se cunosc prea bine motivele acestei actiuni, dominanta fiind plata la a zecea parte a romanilor ce vor fi angajati la noua fabrica fata de ce se platea angajatilor nemti la Bochum.


Dar ironia sortii apare prin faptul ca, la Jucu, fabrica a fost ridicata de o firma din Germania. Aceasta a adus si imbunatatiri comunei langa care va functona fabrica, prin introducere de canalizare si alte utilitati


Mai trebuie mentionata cresterea uriasa a pretului terenurilor din Jucu.


Iar daca nemtii sunt uniti in protestele lor impotriva mutarii fabricii, chiar daca Uniunea Europeana ii va sprijini pe viitorii someri, la Jucu parerile sunt impartite, in privinta salariilor – mici pentru nemti, dar mari in Romaniaoamenii fiind multumiti, in schimb, cei mai „documentati” asupra politicii economice internationale, sunt sceptici privind durata functionarii fabricii Nokia la noi in tara.


Pe moment trandafirul imboboceste infrumusetand peisajul si viata celor din zona. Ramane de vazut cand se va prafui si se va vesteji. Nemtii au simtit-o pe pielea lor, vazand ca nu tot ce zboara se mananca.


?


Dan Bota?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.