„Si EU sunt cetatean” – proiect european pentru romi

„Si EU sunt cetatean” – proiect european pentru romi

0 177

Asociatia pentru Parteneriat Comunitar Brasov impreuna cu Directia Judeteana Comunitara de Evidenta a Persoanei Brasov si Primaria Orasului Rupea deruleaza in perioada 11 ianuarie 2008 – 11 ianuarie 2009, programul „Si EU sunt cetatean”, finantat de UE, prin Phare 2005, Programul Accelerarea implementarii strategiei nationale pentru imbunatatirea situatiei romilor. Scopul general al proiectului este imbunatatirea situatiei romilor din sapte localitati din judetul Brasov (Bunesti, Cata, Homorod, Jibert, Ormenis, Racos, Rupea) in vederea promovarii incluziunii sociale a romilor care nu au acces la serviciile publice.?


?


Obiectivele specifice


Dintre obiectivele proiectului amintim: indeplinirea, prin? Biroul de Evidenta a populatiei din? orasul Rupea, a demersurilor legale pentru solutionarea problemelor legate de actele de identitate si stare civila pentru 500 de persoane de etnie roma din 7 localitati; informarea si consilierea cu privire la serviciile publice si la drepturile civice si sociale conferite de lege a unui numar de 1000 persoane de etnie roma; asigurarea unui cadru de dialog si colaborare intre sectorul public si societatea civila in vederea orientarii eforturilor de interventie sociala si a actiunilor de dezvoltare comunitara ce vizeaza comunitatile de romi. Grupul tinta principal al proiectului il constituie cetatenii de etnie roma din nordul judetului Brasov


In cadrul proiectului se vor realiza o serie de pliante cu caracter informativ care se vor axa pe urmatoarele teme: popularizarea a demersurilor ce trebuiesc facute pentru obtinerea actelor de identitate/stare civila, demersuri necesare pentru obtinerea actelor de proprietate, somaj/ obtinerea unui loc de munca/ participare la cursuri de calificare, asistenta sociala si sanatate.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.