UDMR va obtine greu 4 primarii in judetul Brasov!

UDMR va obtine greu 4 primarii in judetul Brasov!

0 164

Dupa cum stim cu totii au mai ramas cateva luni pana la alegerile locale, prea putin timp, pentru unii reprezentanti ai partidelor. Cu totii discuta si se consulta in legatura cu elaborarea unei strategii viabile de atragere a electoratului de partea lor.


Asa ca, UDMR Brasov are deja un plan de bataie pe care spera sa-l poata pune in aplicare.


In acest sens, liderul UDMR Brasov, Attila Kovacs, a declarat : „Am avut deja o prima discutie sambata, la Targu Mures, unde a avut loc sedinta Comitetului consultativ al presedintilor din teritoriu si s-a decis ca in acest an sa pregatim un set de criterii mult mai drastice decat in 2004 pentru a ne desemna candidatii. Ei trebuie sa indeplineasca o serie de cerinte din punct de vedere profesional si moral. Grila de punctaj va fi stabilita saptamana viitoare cand, tot la Targu Mures, va avea loc sedinta Consiliului Reprezentantilor Unionali”.


Mai mult decat atat, liderul UDMR este increzator in fortele partidului sau si spera sa obtina nu mai putin de 4 posturi de primar in Judetul Brasov. Localitatile vizate de deputatul UDMR sunt: Apata, Tarlungeni, Ormenis si Racos.


In realitate tinta fixata doar pare a fi realizabila. Aceasta pentru ca sunt localitati, care au stat o perioada in zona asa zisului – „fief UDMR”, acum lucrurile s-au schimbat.


Apata – o localitate in care romanii sunt dominati de doua etnii – maghiarii si rromii, a fost pierduta de mult de catre liderii maghiarii, aici asezandu-se liberalii prin cultivarea si revopsirea fostului primar UDMR-ist. Aici se va obtine cu greu un viceprimar.


Racos – actualul primar trecut pe la cateva partide, la fel ca si acul busolei si-a gasit „nordul-liberal”.


Ormenis – doar daca se fac greseli mari de selectie in zona candidatilor se poate pierde postul cu numarul 1din administratia locala.


Tarlungeni – gereseli mari de traseu, in acasta faza, preelectorala, cuplate cu o mobilizare exemplara a electoratului roman (greu de crezut ca va scos doar un singur candidat care sa fie concurent lui Kiss) poate sa duca la pierderea postului de primar.


Asadar, ca in cunoscutul catren cu evanghelistii, UDMR s-a putea sa se multumeasca doar cu Luca si Matei!


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.