Vreme primavarateca!

Vreme primavarateca!

0 165

?


Temperatura in tara va creste, in urmatoarele zile, datorita unei mase de aer cald care avanseaza dinspre sudul si centrul Europei, temperaturile maxime urmand sa fie cuprinse intre 4 si 12 grade Celsius, conform Administratiei Nationale de Meteorologie.
In Maramures si nordul Transilvaniei ploua, iar in Crisana si Banat cerul este mai mult noros, insa temperaturile maxime sunt in crestere fata de sambata, urmand sa se inregistreze cu pana la 10 grade peste media anuala, respectiv 10 grade la Oradea si 11 grade la Timisoara.
Vremea va fi neobisnuit de calda si in Transilvania, cu maxime de 6 grade la Sibiu, 4 grade la Brasov, 5 grade la Sighisoara si 0 grade la Miercurea Ciuc.


In centrul si estul Transilvaniei, vor cadea precipitatii sub forma de ploaie si ninsoare.
In Moldova, cerul este noros si ploua in Bacau si Piatra Neamt, unde maximele vor fi de 5 grade Celsius. Cer noros va fi si in Iasi si Suceava, unde maximele vor atinge 6 grade Celsius.
In Oltenia, sunt asteptate temperaturile maxime din tara, cu 12 grade Celsius la Drobeta Turnu Severin, 10 grade la Ramnicu Valcea si 8 grade la Craiova.
Temperaturile in Muntenia vor fi usor mai mici, cu maxime cuprinse intre 4 grade la Giurgiu si 7 grade in Buzau.
In Dobrogea, cerul va fi mai mult acoperit, cu 5 grade Celsius la Tulcea si Cernavoda, 7 grade Celsius la Constanta si 6 grade Celsius la Mangalia.
In Bucuresti, cerul este mai mult acoperit, urmand ca temperatura maxima sa ajunga, dupa pranz, la valoarea de 6 grade Celsius.
La munte, cerul este mai mult acoperit, insa nu se inregistreaza precipitatii, cu exceptia Carpatilor Orientali, unde la altitudini joase cad precipitatii mixte, iar in zonele mai inalte ninge. Temperaturile se mentin ridicate si la munte, maximele urmand sa atinga 2 grade in Busteni, 5 grade la Predeal si 5 grade la Semenic.
La altitudini mai mari de 2000 m, stratul de zapada este in general stabil si compact, fiind format preponderent din granule fine si cristale cu fete plane. Pe versantii sudici, stratul de 10-15 cm de la suprafata este mai umezit. Riscul de avalansa este moderat, vremea calda favorizand topirea usoara a zapezii, aceasta fiind deja umezita.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.