Inca un bambilici basescian

Inca un bambilici basescian

0 161


Basescu si-a gasit, pentru coverta sa jegoasa, un papagal. Ieri l-a numit pe Theodor Melescanu interimar, stiti dumneavoastra unde.


Cica Uniunea Europeana are o intrunire la care Romania trebuie sa fie reprezentata, si ea, la rang de ministru. Si Melescanu, razboinicul cu muschi de gelatina si nevasta apriga in papuci, a acceptat interimatul parafat de matelot si bagat la urgenta in Monitorul Oficial.


Papagalul are voie sa pitigaiasca pana pe 3 februarie. Ca pana atunci multe se pot intampla, multe se pot face si multe se pot desface.


De fapt ce este aia Theodor Melescanu?


Este sprintarul politic saritor dintr-un partid in altul, ca asa il inghesuie doamna Melescanu, tartorul problemelor de politica si stare sociala al familiei, probabil datorita relatiilor externe nefinalizate ale consortului.


Iar Basescu, ochi de vulpe – ati fost vreodata prin gradini zoologice sa simtiti cum pute pe la custile vulpilor? – s-a dat in stamba disperarii ca sa arate ce grija are de tara si ca ea sa fie reprezentata legal de ceva ce, probabil, Curtea Constitutionala va denumi illegal.


Caci liberalii vor sa faca o sesizare la acest for.


Dar nu era mai simplu ca Tariceanu sa trimita, de pilda, un director de department sau asa ceva la intrunire, cu delegatie in regula, care sa incerce atenuarea impresiei negative a forumului European in legatura cu situatia din Romania? Permitandu-i trimisului sa asigure respectabila adunare ca paranoicul va fi trimis programul viitor la balamuc?


Ca neinregimentat politic mie mi-e sila de ambele tabere. Dar am impresia ca Basescu isi semneaza, ca omologul si mentorul sau intr-ale licuriciei, tot mai mult contractul cu garsoniera de 2×1 metri in ale politichiei.


Pentru ca acest comportament al democratilor basescieni seamana cu trairea clipei fara speranta in ziua de maine,


Iar Melescanu oportunistul ar trebui sa se gandeasca la faptul ca nu este pisica, beneficiara a noua vieti si caderi numai in picioare, chiar daca poarta moaca si masca asta.


?


Dan Bota


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.