Munca la negru in vizorul I.T.M.

Munca la negru in vizorul I.T.M.

0 146

?


Avand in vedere urmarile – atat pentru angajator, cat si pentru angajat – muncii la negru, Inspectoratul Teritorial de Munca Brasov? intreprinde, in perioada 11.01 – 18.01 2008, controale in cadrul unitatilor cu obiect de activitate Spalatorii auto si servicii. In scopul urmaririi respectarii si aplicarii prevederilor legale in domeniile sanatatii si securitatii in munca si a relatiilor de munca.


Acest control este necesar mai ales pentru binecunoscutul fap ca in acest domeniu de activitate se lucreaza cu apa si alte solutii, iar temperaturile se prezinta cu mult sub zero grade.


Se au in vedere constientizarea angajatorilor si angajatilor privind relatiile de munca, securitatea si sanatatea, si conditiile de munca.


Se doreste identificarea angajatorilor care folosesc nelegal munca tinerilor si, mai ales, a copiilor.


Se mai verifica si respectarea prevederilor legale aplicabile pe perioada anotimpului rece – temperaturi scazute si foarte scazute si contracararea efectelor acestora –? precum si diminuarea consecintelor negative, economice si sociale, rezultate din nerespectarea de catre angajatori a prevederilor legale.


Iata o masura binevenita ce se cere aplicata si in alte domenii in care se lucreaza, in acest anotimp, mai ales in spatii deschise.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.