Basescu vrea s-o dea pe Norica pe mana parlamentarilor

Basescu vrea s-o dea pe Norica pe mana parlamentarilor

0 145

Presedintele este atat de pornit impotriva Noricai de zici ca aceasta i-ar fi refuzat avansurile. Argumentatia oficiala, desi schioapata, sta totusi in picioare: nu poate sa semneze numirea ca ministru a unei persoane care si-a varat neamurile in parlament pentru a vota intr-un anume fel. Asta e, ghinionul Noricai! Altfel, este evident ca Presedintele o refuza pe Nicolai, fiindca are nevoie de mare sustinere la justitie: este greu de imaginat pe unde ar scoate presedintele camasa daca s-ar relua Dosarul Flota ori daca s-ar demara un proces impotriva “Profesorului” (pentru cine nu stie, Basescu, alias “Profesorul”, se conversa de zor cu Omar Hayssam cel inchis pentru terorism; cei doi tineau strans legatura si nu fiindca presedintele voia sa scoata la iveala adevarul ci fiindca, dimpotriva, dorea sa-l ascunda).


Slabiciunea Noricai este insa intens exploatata si folosita de parvan pentru intentia presedintelui de a bloca numirea unui ministru liberal la Justitie. Basescu, dupa ce vreo 3 saptamani s-a facut ca ploua, acum o trimite pe Norica in Parlament. Adica s-o voteze colegii si atunci, Presedintele, ca un bun executant, se va supune vointei celor 322 in care presedintele a capatat brusc incredere.


„Primul ministru are si o alta varianta daca doreste sa o numeasca, trecand prin Parlament. In baza hotararii Parlamentului Romaniei voi fi obligat sa semnez decretul de numire. Dar atata timp cat se foloseste varianta remanierii prin legatura prim-ministru-presedinte nu voi semna niciodata? decretul de numire a doamnei Norica Nicolai in fruntea ministerului justitiei”, a declarat seful statului.


Ei, nici chiar asa, e un proverb care spune ca “niciodata sa nu spui niciodata”. Altfel, ce mare branza ar fi pentru parlamentari s-o voteze pe Norica?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.