La Consiliul Judetean, anul a inceput in forta

La Consiliul Judetean, anul a inceput in forta

0 159


In Consiliul Judetean anul a debutat in forta, in spiritul traditiei: cu scandal. Si daca ar fi sa ne luam dupa spusele vicepresedintelui Vasile Butaru, motivul ar fi “usile capitonate si bine inchise”. Pai se poate? Pentru atata lucru sa se ciufuleasca sefii insitutiei? Beliti fratilor captuseala aia dizgratioasa ori mai bine puneti usi rabatabile ca de bucatarie (desi atunci motivul scandalului ar fi …bucataria interna)!


In fine, revenind la remarca lui Butaru, desi usile sunt bine inchise si capitonate si presupunem ca nici ferestrele nu sunt sparte, vantul schimbarii sufla necontenit prin birourile vicepresedintilor Rasaliu si Butaru, care ba au atributii, ba nu au, ba nu vor sa si le asume, mai din spirit de fronda, mai din neputinta.


Dupa ultimele mutari pe tabla de sah a institutiei, vicele Marian Rasaliu, cel ramas fara masina de serviciu si telefon, ramane si fara birou in cladirea de pe B-dul Eroilor, urmand a fi mutat la Directia pentru Protectia Copilului, spre a fi mai aproape de Primarie, fief democrat. Apropierea asta merge mana in mana cu noile responsabilitati ale vicepresedintelui: Relatia cu Primaria si Zona metropolitana. Simpatica mutare din partea lui Aristotel Cancescu, cine il mai poate acuza ca nu s-a preocupat de imbunatatirea relatiei cu Primaria? A scurtata cat a putut distanta dintre institutii!


Cat despre Butaru, acum se ocupa, daca am inteles, daca nu confund, ca e greu sa tii pasul cu atributiile pe care I le deleaga Presedintele, de lichidarea Companiei de Constructii Generale SA, fosta societate a CJ, precum si de relatia cu Departamentul National Anticoruptie, care ancheta privatizarea acestei firme. Daca am gresit, nu pot fi acuzata. Lui Butaru insusi pare a nu-I fi clar mecanismul, pe care incearca sa si-l explice: „Asistam la un joc de papusi si marionete trase de sfoara de nu stiu ce «sforar-sef», care se crede la teatru si nu un gestionar corect al banului public. Ba schimba atributiile mele cu ale colegului, ba invers, dupa cum se trezeste dimineata.”


De cealalta parte a baricadei, Aristotel Cancescu sustine ca Butaru ar fi primit responsabilitati cheie precum departamentele tehnic si cel de Buget- “dar pana acum nu a vrut sa semneze actele prin care ii stabileam aceste atributii”.
Si daca veti crede ca Presedintele si cei doi vici sunt pe pozitii ireconciliabile, va inselati. Aflati ca programul de lucru pe 2008 al vicepresedintelui Vasile Butaru, a carui prezentare a starnit scandalul, i-a facut mare placere Presedintelui care a declarat ca se bucura ca in 2008 Butaru vrea sa faca ceva, pentru ca pana acum… nu mai zic, sa nu punem paie pe foc.


Aceasta bucurie este din pacate umbrita de animozitati. Dar si asta intelege Cancescu. Campanie electorala. Ieftina. Aiurea, ieftina!


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.