UDMR tot pentru descentralizare si autonomie !

UDMR tot pentru descentralizare si autonomie !

0 149


UDMR ramane singura entitate politica, (caci de partid nu putem spune ca ar fi vorba) care ?nu a cunoscut „viata” de opozitie. Permanent la putere, nu s-a sfiit sa fie alaturi de CDR sau PD, PNT sau PNL, sau sa mearga cand pe mana lui Iliescu, cand pe cea a lui Constantinescu, ca ulterior sa treaca la Basescu si-apoi sa revina la Tariceanu.


Tot timpul au „jucat la fix” si au pus miza pe ?cartea castigatoare.


In cei aproape 20 de ani scursi de la Revolutia din ’89, maghiarii din „formatiunea” UDMR au facut doar ceea ce i-a mentinut permanent la putere. Au avut secretari de stat, ministri si vice prim ministri, vicepresedinti sau presedinti, au facut bani din toate: tichete de masa, roviniete, privatizare si pana la urma si-au tras si placute bilingve ?pe localitati.


O permanenta in viata politica damboviteana, UDMR, stapanind bine arta compromisului (uni spun ca ar fi vorba de santaj), a trecut in ultima perioada la o noua strategie care pare sa se intinda pe o durata de timp egala cu aproape doua mandate.


In paralel cu asa numita Stategie de regionalizare, UDMR lanseaza un nou plan de actiune pana in 2013 cu o tinta precisa – Reformarea administratiei locale pe principiul descentralizarii.


„Este o strategie pe termen lung, luand in considerare si bugetul UE. Se va baza pe dezvoltarea identitatii nationale, reformarea si modernizarea Romaniei, a zonelor unde traiesc comunitatile maghiare”, a declarat la inceputul acestei saptamani liderul Uniunii, Marko Bela, pentru ca realitatea este ca Romania in viziunea maghiara inseamna …”zonele unde traiesc comunitatile maghiare” .


Marko Bela nu reuseste sa?mascheze adevaratul substrat al asa zisei?noi strategii , aceasta?are un singur scop: independenta unei zone, sub titulatura Tinutul Secuiesc. Este tot mai evident ca nimeni din zona de conducere a UDMR nu mai ascunde faptul ca isi doresc un „teritoriu”, desenat pe fosta si efemera Regiunea Autonoma Maghiara, o fosta „compensatie”acordata de sovietici lobby-ului maghiar!!


?


Horia D.R.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.