Stare falimentara in zona Bran – Moeciu

Stare falimentara in zona Bran – Moeciu

0 155

Proprietarii de pensiuni din zona Bran Moeciu au inceput sa renunte, tot mai multi, la afaceri cu pensiuni si vile de odihna din cauza fiscalitatii devenite o povara tot mai greu de suportat.
Iata cateva din biruri: taxa de drum, taxa PSI, taxa de salubritate sau chiar taxa pentru Uninunea Compozitorilor sunt doar cateva dintre birurile pe care trebuie sa le plateasca patronii de pensiuni din zona Bran Moeciu pentru a functiona legal.
Multi dintre patroni renunta astfel oficial la afacere si prefera sa lucreze la negru pentru ca profitul nu acopera plata darilor catre stat.
Proprietarii de pensiuni autorizate din zona Bran Moeciu se plang ca platesc luna de luna peste zece taxe catre diferite instituþii ale statului. Si cei care vor sa se autorizeze se confrunta cu aceeasi problema. Caci iata, numai o taxa pentru prevenire si stingerea incediilor poate sa ajunga si la 3.500-4.000 de lei.
Aceste dari foarte mari si lipsa profitului ii determina pe multi proprietari de pensiuni sa renunte pentru o perioada, pana se vor mai indrepta vremurile, la afacere.
In zona Bran – Moeciu sunt aproximativ 500 de pensiuni autorizate si cam inca pe atatea care functioneaza la negru. Guvernul a anuntat, la inceputul anului, ca va duce o politica agresiva impotriva evaziunii fiscale. Majoritatea celor care se ocupa de turism sustin ca acest lucru va fi imposibil daca legislatia in domeniu nu va deveni mai permisiva.
Oare madam ministru Udrea nu cunoaste taceste stari de lucruri?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.