Plata alocatiilor de stat pentru copii, in grija Prefecturii

Plata alocatiilor de stat pentru copii, in grija Prefecturii

0 150


Prefectul Judetului Brasov, Adriana Dontu, a solicitat atat Directiei de Munca si Protectie Sociala, cat si Inspectoratului Scolar Judetean Brasov si Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Brasov sa faca toate demersurile necesare pentru ca intrarea in vigoare de la 1 ianuarie 2008 a Ordonantei de Urgenta a Guvernului Romaniei? nr. 97/2007 sa se desfasoare fara probleme la nivelul judetului Brasov.


Astfel, in conformitate cu OUG nr. 97/2007 de la 1 ianuarie 2008, plata alocatiilor de stat pentru copii se face prin intermediul Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, respectiv prin Directiile de Munca si Protectie Sociala de la nivelul fiecarui judet, activitate care astfel este preluata de la Inspectoratele Scolare Judetene.


Inspectoratul Scolar Judetean a comunicat Directiei de Munca si Protectie Sociala date pentru un numar de 62.162 de copii, care pana in anul 2007 primeau alocatia de stat prin intermediul Inspectoratului, in timp ce DGASPC a? comunicat Directiei de Munca si Protectie Sociala date pentru un numar de 1002 de copii. Din datele comunicate in 12.119 cazuri exista erori adica: nu exista codul numeric personal al copilului (230 de cazuri), nu exista codul numeric personal al unuia sau al ambilor parinti, coduri numerice personale eronate sau chiar coduri numerice duble.


Pentru a rezolva aceasta situatie Directia de Munca si Protectie Sociala a


luat legatura cu Biroul Judetean de Administrare a Bazelor de Date pentru a primi asistenta necesara pentru a putea corecta datele eronate.


Prefectul de Brasov Adriana Dontu a declarat: „Facem toate demersurile necesare pentru a nu aparea nici un fel de probleme in plata acestor alocatii de stat pentru copii. Este in primul rand un drept al copiilor si cred ca putem depasi orice aspecte birocratice pentru ca fiecare copil din judetul Brasov sa-si primeasca alocatia la timp”.


Precizam faptul ca de la 1 ianuarie 2008 alocatia de stat pentru copii este de 32 de lei iar de la 1 martie cuantumul acesteia se va ridica la 40 de lei. In acelasi timp alocatia de stat pentru copiii cu handicap este de la 1 ianuarie 2008 de 64 de lei, iar de la 1 martie va fi de 80 de lei. De asemenea, pentru luna ianuarie copiii vor primi alocatia de stat acasa, prin mandat postal, de la jumatatea lunii februarie.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.