Oferta agroturistica 2008

Oferta agroturistica 2008

0 148

Acum, ca au trecut sarbatorile, s-au golit si pensiunile agroturistice. Dar asta doar pe moment. Caci anii trecuti au dovedit ca pensiunile acestea de la munte nu pot ramane goale prin firea peisajului in care se afla. In contrast cu marea, muntele permite tot anul frumuseti fara monotonie.


In pofida asteptarilor celor ce ar dori sa-si petreaca vacanta – sau o parte din ea – la munte, intr-o pensiune agroturistica, preturile nu vor fi mai mici ca in timpul sarbatorilor. Acest lucru se datoreaza in primul rand cresterii preturilor la utilitati, si prin aceasta si la alimentele de baza.


Se estimeaza preturi mentinute intre 130 – 170 lei la pensiuni, in raport de margaretele de la poarta sau de pe firma.


Apropo de margarete si intr-o paranteza. Ma intreb de ce s-au ales aceste flori ca exprimare a valorii? Se puteau pune plante mult mai folositoare omului si sanatatii sale. De pilda Coada-soricelului sau Traista-ciobanului. Ia imaginati-va ca ati fi avut de ales intre trei traiste de cioban si cinci cozi de soricel ! Inchid paranteza.


Seful organizatiei ce pastoreste turismul rural, domnul Attila Daragus, prevede un an bogat in acest domeniu. Si asta pentru ca, de-a lungul anului, vor avea loc o seama de manifestari cultural-turistico-tematice, insotite de folclor specific, in toate zonele tarii in care se practica agroturismul. Astfel vor avea loc festivaluri specifice anumitor zone, cum as fi Festivalul pastravului la Suceava, cel al porcului la Covasna, cel al sarmalelor in Harghita, cel al clatitelor la Prejmer-Brasov, si multe altele, dupa anotimp. Deci vor fi programe turistice cu tema.


Deasemenea se vor organiza targuri internationale de turism, ca si programe sub titlul ”Vacanta la tara”.


Din pacate, cum am mai aratat, preturile nu vor fi modificate in jos, ci mai degraba in sus, acest lucru fiind coordonat de cresterea preturilor ce urmeaza san e blagosloveasca viata in 2008.


?


Dan Bota ???


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.