Uninominalul: n-a fost nimic din ce-a putut sa fie

Uninominalul: n-a fost nimic din ce-a putut sa fie

0 138


Presedintele nostru si parlmentarii nostri si-au dorit , mai mult decat orice pe lumea asta, votul uninominal. L-au invocat, l-au chemat, l-au iubit, dar in zadar!


Al naibii uninominalul asta, sfideaza pana si legile fizicii! In mod logic Uninominalul lui Base cel pozitiv si Uninominalul lui Tari cel negativ trebuiau sa se atraga si sa dea tarii o lege, ?cand colo, ele se resping. Nu cumva or fi totusi de-acelasi semn, nici plus, nici minus, ci semn ca politicienii nostri ?vor acest tip de vot doar cand televiziunile le-ndeasa microfonul in gura?


Este singura explicatie pentru faptul ca de luni de zile parlamentarii si liderii de partide latra la uninominal ca potaile la luna, dar fac totul pentru a amana momentul adoptarii legii.


Totul e ca un fel de blat, ei se fac ca joaca, castiga cine plateste! E un na-ti-o tie, da-mi-o mie neobosit. Premierul da legea in Parlament, parlamentarii discuta pe marginea ei pana li se usuca gatlejul, opozitia vine cu o mie de amendamente, parlamentul le discuta si trimite legea la Maritu-mparat. Acesta nu este de acord cu varianta Parlamentului, vrea altceva, da legea inapoi in parlament.


Intre timp, parlamentarii, plictisiti de bambiliciul asta si molesiti de ghiftuiala de sarbatori, cand au putut tabari si ei pe calatbosii la care visau in fotolii de la scurtmetrajul cu Remes, trag de timp si suteaza spre portar. Sa mai sada mingea nitel, ca prea-i oboseala mare!


Si cat sade mingea in bratele protectoare ale golkeeperului, Presedintele urla ba ca e fault, ba ca offside, ba ca nu-i plac chilotii arbitrului! Si atat de mult vrea omul asta uninominal! Atat de mult il vor toti! Doar Iliescu zice pas, cica e ca pe vremea lui Ceausescu, atunci aveam uninominal! Brrr, oribil! In rest consens total, legea o sa zaca pe masa de lucru a Parlamentului, Presedintelui o sa-i amorteasca ?aratatorul indreptat spre Parlament iar Emil Boc isi rupe falcile declarand ca spera ca legea sa fie adoptata “prin februarie”. Februarie, ce an? In rest e bine ca spera, nu costa!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.