In 2008, Tinutul Secuiesc ar putea obtine autonomia

In 2008, Tinutul Secuiesc ar putea obtine autonomia

0 138

„Dai un deget si ei iti iau toata mana”. Cam asa s-ar traduce intentiile Consiliului National Secuiesc, care doreste sa trimita, Consiliului Europei si Palamentului European, rezultatele referendumului intern privind autonomia Tinutului Secuiesc.


??????????? „Acest an trebuie sa fie anul intrernationalizarii ideii de autonomie a Tinutului Secuiesc. Rezultatele referendumului trebuie cunoscute pe plan international si trebuie facute presiuni diplomatice la Bucuresti, astfel incat sa inceapa o conlucrare pentru a se acorda acest drept secuimii”, a declarat vecepresedintele CNS, Ferenc Csaba.


??????????? La finalul lunii ianuarie vor fi cunoscute oficial rezultatele referendumului intern, rezultate care, cu siguranta, vor inregistra un raspuns pozitiv din partea unei majoritati zdrobitoare, daca nu cumva vor fi primul referendum din istorie cu 100% – PRO autonomie. Odata stabilite rezulatele oficiale, urmatorul pas va fi trimiterea lor catre autoritatile din Bucuresti, dar si la Bruxelles, la Consiliul European si Parlamentul European. Asul din maneca al Consiliului National Secuiesc este prezenta in Parlamentul European a episcopului Laszlo Tokes, unul dintre capii acestui demers.


??????????? Important este cum va gestiona Guvernul aceasta situatie, deoarece s-ar putea crea un precedent periculos si vom ajunge, usor, dar sigur, sa ne transformam in martorii ai unei la o destramari statale a Romaniei. Pe viitor, vor putea aparea cnezatul lui Traian, voievodadul lui Calin Popescu Tariceanu sau, mai rau, principatul lui Laszlo Tokes. Sa ne fie scuzata naivitatea, dar nu te pui cu vointa plebei, pe principiul lui Lapusneanu: „Prosti, da’ multi!”.




COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.