Liceul Economic din Brasov si-a deschis hotel

Liceul Economic din Brasov si-a deschis hotel

0 148

Pentru ca banii din invatamant se imputineaza vazand cu ochii, iar masurile aplicate de guvernanti ingreuneaza si mai mult situatia educatiei romanesti la ora actuale, administratiile scolilor si liceelor din tara se va nevoite sa caute surse alternative de finantare.
Exemplul unei afaceri de succes este dat de Liceul Economic din Brasov care a gasit solutia supravietuirii in vremuri de criza. Amenajarea unui mini-hotel la ultimul etaj al caminului scolii, care include 50 de locuri de cazare si, mai ales, servicii ireprosabile.
Pe langa faptul ca hotelul este o sursa importanta de venit, acesta este si locul ideal unde elevii-ospatari si bucatari pot realiza orele de practica necesare pentru absolvirea cursurilor e care le frecventeaza.
Acest hotel a fost amenajat cu fonduri PHARE, insa investitia s-a dovedit a fi cu adevarat profitabila. Camerele au adus pana acum la bugetul scolii cateva zeci de mii de lei. Serviciile oferite nu se opresc aici: clientii sunt serviti si mananca exact ca la un hotel veritabil.
Bugetele de criza de la invatamant i-au facut si pe altii sa caute surse alternative de venituri. La liceul agricol din Prejmer, de pilda, s-a deschis un cabinet veterinar si in curand vor exista ateliere de preparat produse de patiserie, mezeluri si lactate.
Directorii scolilor spun ca ar putea sa aduca si mai multi bani la buget, dar ca legislatia din invatamant nu le permite o prea mare libertate de miscare, dupa cum au declarat acestia pentru Pro TV.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.