Accident aviatic pe aeroportul Henri Coanda

Accident aviatic pe aeroportul Henri Coanda

0 135

In jurul orelor 11, o aeronava a companiei Tarom, care tocmai decola spre Sharm El Sheikh, avand la bord 120 pasageri, s-a izbit de un utilaj de intretinere aflat pe pista aeroportului. In urma impactului avionul a iesit de pista, pilotii reusind sa il opreasca in camp.


Din fericire, pasagerii nu au suferit rani si au fost evacuati in conditii bune. Desi avariata destul de grav (la prima vedere pare intreaga, dar conform specialistilor, impactul a provocat avarii de structura ce o fac inutilizabila), aeronava nu a explodat.


Primele concluzii conduc catre ipoteza unei necoordonari intre sol si turnul de control, aeronava primind liber la decolare intr-un moment nepotrivit.


„Nu este posibil ca masina sa fi fost uitata pe pista, probabil ca a fost o lipsa de coordonare”, a declarat directorul TAROM Gheorghe Barla.


Ministrul transportuirlor a dispus formarea unei comisii de ancheta pentru cercetarea cauzelor accidentului, pe care Tarom il numeste incident aviatic foarte grav, dar, avand in vedere avarierea navei, conform normelor, se incadreaza in categoria accidente.


Pasagerii cursei catre Sharm El Sheikh vor fi imbarcati intr-o alta aeronava care le va fi pusa la dispozitie, dar acest lucru va fi posibil dupa finalizarea cercetarilor navei avariate si evacuarii bagajelor de cala.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.