Dureri si medicamente

Dureri si medicamente

0 143


Sirul sarbatorilor de iarna aduce dupa sine, in multe cazuri discomfort. Nu este vorba de deranjul cauzat de mesele bogate, insotite in multe cazuri de oaspeti, uneori nepoftiti. Nu este vorba de faptul ca, dupa o petrecere, speli si cureti cat pentru trei zile normale. Acestea sunt trecute cu vederea, caci sunt facute programat si cu placere anteeveniment.


Dar apare preaplinul, atat gastrono9mic, cat si ca efort fizic. Si omul modern se repede imediat, pentru remediere a starii fizice si psihice, la numeroasele medicamente? recomandate de una sau alta dintre cunostinte sau rude, profane in materie, insa crezandu-se atoatestiutori. Astfel sunt recomandate o serie de pastile, bilute sau prafuri care se obtin din farmacii fara reteta. Si omul incepe sa le inghita cu nemiluita, crezand ca astfel ii trec mai repede durerile, in loc sa apeleze la mijloace oferite de natura (ceaiuri, etc.)


Daca omul ar incerca sa gandeasca putin, si-ar da seama ca prea multe medicamente sintetice, mai ales luate cu pumnul intr-un interval scurt, strica. Nu ma refer la o probabila dependenta – negative si ea – ci la faptul ca aceste medicamente sintetice, chiar daca pe moment par sa ajute, in final exercita un efect negativ asupra ficatului, inimii si stomacului, cu efectele negative asupra intregului potential al organismului.


De aceea este indicat ca orice om care se stie? mai sensibil in anumite privinte, sa apeleze, macar pentru un sfat, la medic si sa afle, preventiv, ce i-ar ajuta in anumite situatii incomode si in ce cantitati pe un anumit termen.


Nu este o reclama, ci incearca sa fie doar un sfat: apelati la specialist.


?


Dan Bota????

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.