Atentie la avalanse

Atentie la avalanse

0 129

Salvamontistii anunta pericol de avalanse la inaltimi de peste 1800 m. Ca sa ma refer numai la muntii din zona, adica cei mai calcati de turisti, as aminti Fagarasii, Bucegii si chiar Postavarul.


Acest lucru se explica prin faptul ca, pe pantele inclinate, stratul de zapada poate fi usor destabilizat, mai ales datorita prepicitatiilor si temperaturilor alternante din decembrie, dar mai ales de la inceputul sezonului rece.


Daca totusi exista curajosi care doresc sa admire muntele iarna, ei sunt sfatuiti la mare prudenta. Pe langa echipamentul necesar acestor deplasari, cei ce se avanta spre piscuri trebuie sa respecte traseele deschise in acest sezon si, in plus, sa se echipeze cu imbracaminte cat mai calduroasa, cu reserve in rucsac, iar incaltamintea sa fie corespunzatoare, respective coltari. Nu trebuie sa lipseasca telefonul mobil, in buna stare de functionare.


Stimati amatori de inaltimi, nu va ganditi ca Yetti, omul zapezilor, nu are acest echipament, caci pe el il scoate din necazuri nevasta sau pruncii, pe cand pe dumneavoastra va scoate la liman doar salvamontul, daca va mai gaseste. Asa ca ascultati-i sfatul.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.