Kosovo – inca un razboi mondial?

Kosovo – inca un razboi mondial?

0 153

Se cunoaste povestea. In epoca de piatra , tribul cu blana mai maro se ducea peste deal la tribul cu blana mai putin maro si ii insfaca bucata de mamut ramasa de la cina. Dupa care arta si cultura razboiului a imbracat Mediterana si s-a oprit in zidul de apa al Atlanticului, transformandu-se intr-un dute-vino de acolo si pana in pragul prea inalt spre poalele Asiei.


Nu vorbesc acuma despre alte locuri prin care, mai apoi, omul dezbracat de blana si ramas cu pielea alba, sa apucat sa bantuie mai tarziu, imprumutand si lasand cu imprumut obiceiuri rele.


Si au mai trecut niste ani si omul alb, ghiftuit de copanele si fleicile pacii, si-a amintit de dorul de a ucide.Si astfel i-au pus Istoriei piedica la Sarajevo.


Dupa chelfanelile de rigoare lumea iar s-a dus sa pranzeasca pace. Dar s-a gasit un tip pe care , a doua zi, l-a prins cufureala ideilor ciudate si, asmutindu-si latraii, i-a pus sa vada ce este sub fusta pacii, ca prea e frumoasa si se tine tantosa. Asta s-a suparat si n-a mai venit decat tarziu, cand era sa cada ziua ratiunii.


Dupa care s-a trecut la desertul Cortinei de Fier.


Ca la orice piesa de teatru, cortina cade si ea intr-un final si ciocolata se termina sub forma de praf pe capul principalilor actori, facandu-i sa stranute ?tot felul de gripe spre spectatori. ?


Si Pacea fusese invitata la spactacol. Fusese bagata in primele randuri si plouasera stranuturile pe capul ei, imbolnavind-o si facand-o sa caute sa se ascunda intre niste tufisuri, de rusinea bubelor de sub fard. Aceste tufe, care se nimerira sa fie cu frunze de mai multe feluri si cu texte din diferite publicatii, se pusera pe bolit si ele, la indemnul Marelui Tufis, care, la randul sau, se incretise peste lume de atata izma, pentru ca Pacea sa-si adie freza numai la cheremul lui.


?


Dar, lasand basmele la o parte, este demna de remarcat pozitia Romaniei in problema “tufisului” Kosovo, pozitie care nu doreste decat ca pacea sa iasa cu fusta nepatata de precedente, spre binele tuturor si neizbucnirea unui nou balamuc total. Macar de data asta s-a gasit parerea uninominala.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.