Elodia

Elodia

0 162

Avocata, de success sau nu, casatorita si cu un copil. Pana aici poate fi povestea a cel putin cateva sute de mii de femei din Romania. Totusi, destinul a facut ca Elodia Ghinescu, avocata din Brasov, disparuta in urma cu trei luni, sa devina una dntre cele mai cunoscute persoane ale Romaniei post-decembriste. Deja viata ei nu mai este intima. Putem citi zilnic, cel putin in trei ziare sau pe vreo 20 de site-uri, informatii despre viata Elodiei. Mail-uri dintre Elodia si presupusul amant, discutii intre ea si maseurul personal, intre ea si manichiurista si lista ar putea continua la nesfarsit.
Din momentul in care acest caz a devenit o adevarata bomba mediatica, Elodia Ghinescu a devenit o marca inregistrata in Romania. Televiziuni ca OTV-ul isi trag seva necesara existentei zilnice prin “n-spe” mii de episoade in care se incearca rezolvarea cazului, posturi tv mai sobre, gen Protv, inventeaza concursuri numai de dragul de a fi in trend si de a promova cazul.
Romania a ajuns sa fie dependenta de Elodia Ghinescu. Politicieni, afaceristi, galerii de fotbal sau oameni simpli de pe strada, cu totii pomenesc numele avocatei. Pe internet, bancurile cu Elodia sunt la limita de a castiga duelul cu un alt simbol al romanilor, celebrul Bula. Mai nou sunt cupluri care numesc copilul ”Elodia”. Peste vreo 5-10 ani, probabil ca acest nume va fi la fel de comun ca Maria sau Alexandra.
Din toata aceasta treaba, singurii care sufera sunt o mana de oameni; familia si prietenii apropiati si, probabil, in viitor, un copil care, daca ar avea curiozitatea sa-si cunoasca mama si sa acceseze internetul in acest sens, va suferi un soc: mama sa a fost o perioada “axis mundi” in Romania.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.