Managerul de la Judetean s-a operat de mutenie

Managerul de la Judetean s-a operat de mutenie

0 166

Desi nu are profil de Maternitate, la Spitalul Clinic de Urgenta Brasov forcepsul este o ustensila foarte utilizata. Nu de catre medici, insa; cei care o manipuleaza zilnic sunt ziaristii, nevoiti sa smulga cu forta din gura cadrelor medicale informatiile de care au nevoie pentru a-si face meseria. O indeletnicire ingrata. Desi actul medical prestat in cadrul spitalului este uneori de cea mai buna calitate, cel de comunicare obisnuieste sa fie execrabil.
Micile incidente petrecute in ultima vreme intre gazetari si conducerea spitalului i-au adus la exasperare pe reporterii din presa scrisa sau vorbita. Incercarile de documentare ale jurnalistilor se loveau invariabil de refuzul de a colabora manifestat de persoanelor ce asigura interfata cu media din partea spitalului. Pentru obtinerea celor mai simple informatii, angajatii ziarelor si televiziunilor sunt nevoiti sa spijine usi si sa piarda timp pretios. Invocand regulamente draconice de ordine interioara, personalul desemnat sa asigure relatia cu media sedeaza presa cu tot soiul de baliverne, impiedicandu-i pe reporteri sa-si faca treaba.
Asta in cazurile in care lucrurile decurg pasnic. Pentru ca sunt situatii in care personalul de paza si ordine isi incordeaza bicepsul pentru a scapa de insistentele, e drept ca uneori enervante, ale presei, de a culege pretioasele informatii.
Un astfel de incident s-a consumat zilele trecute, cand cameramanii si reporterii mai multor televiziuni locale au fost insultati si bruscati de catre responsabilii cu paza spitalului. Jurnalistii erau pregatiti ca ieri sa-i ceara socoteala managerului spitalului, Mariana Rusu, pentru felul stupid si injurios in care institutia spitaliceasca isi protejeaza secretele. Duduia Rusu a anticipat insa demersul presei si a trimis la repezeala invitatii la o conferinta de presa pe tema colaborarii spital-media.
La intalnire s-a comunicat schimbarea purtatorului de cuvant al spitalului si s-a promis, incepand din ianuarie 2008, o mai mare transparenta a activitatii spitalului si imbunatatirea comunicarii.
Era si timpul. Si ar fi fost si nedrept pentru imaginea spitalului. Unitatea gazduieste, ca toate institutiile de profil din Romania, deopotriva scene penibile si evenimente impresionante. In saloanele Spitalului Judetean se consuma cazuri scandaloase cu pacienti ignorati sau tratati mitocaneste de medici si asistente, dar si interventii de inalta calificare medicala, cum a fost prelevarea, in premiera, de organe de saptamana trecuta. Nici chiar spitalul, locul de expunere prin excelenta a afectiunilor si simptomelor de tot felul, nu poate fi la cheremul umorilor unor manageri, fie ei si competenti.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.