Parintii si elevii, impotriva tezelor unice

Parintii si elevii, impotriva tezelor unice

0 137

Elevii claselor a VII-a si a VIII-a, precum si parintii acestora, acuza Ministerul Educatiei si Cercetarii ca subiectele pentru tezele unice ii obliga pe elevi sa invete mecanic, sa toceasca si sa apeleze la meditatii pentru a reusi sa treaca aceste examene.


?


Scrisoare deschisa catre MECT


Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti s-a aratat nemultumita de subiectele tezelor unice si au trimis ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, o scrisoare deschisa, prin care arata ca subiectele pentru tezele unice sunt „stufoase si complicate””.


„Avand in vedere ca programele la toate materiile sunt extrem de incarcate, cu notiuni in dezacord cu varsta elevilor si pe care nu le vor folosi niciodata in viata, ne exprimam dezacordul fata de subiectele propuse pentru tezele cu subiect unic”, spun parintii nemultumiti, care considera ca felul in care au fost compuse aceste subiecte nu exprima decat dorinta celor de la minister „de a le demonstra copiilor ca s-au obosit degeaba sa invete mecanic niste notiuni mult prea grele pentru ei” si de a-i face pe parinti sa analizeze tot mai mult necesitatea si oportunitatea meditatiilor, incepand chiar si cu clasa a V-a sau a VI-a.


„In legatura cu subiectele propuse la geografie, credem ca, daca ar fi vazute de partenerii nostri din Uniunea Europeana, acestia ar ramane socati de faptul ca in timp ce la ei copiii se orienteaza dupa harti si studiaza programe de localizare prin sistemul GPS, in Romania hartile trebuie memorate”, se arata in scrisoarea parintilor.


?


Optimism dupa teza la matematica


O parte dintre elevi spun ca sunt panicati, stresati si ca vor sustine o testare care le va decide viitorul. Tezele cu subiect unic, un experiment introdus de Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) pentru elevii din clasa a VII-a si a VIII-a, au starnit controverse in randul copiilor si al parintilor. Ei afirma ca vor fi suprasolicitati din cauza unui numar mare de examene.


Pe de alta parte, dupa proba la matematica, elevii s.au aratat mai optimisti: „Subiectele au fost foarte usoare. Cred ca anul acesta se vor lua cele mai mari note la matematica. Eu m-am descurcat foarte bine si din cate am putut vorbi pana acum cu colegii mei la fel de bine au facut si ei”, spune o eleva de clasa a VII-a.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.