Tratarea bolilor de iarna cu hrean

Tratarea bolilor de iarna cu hrean

0 158

?



  • Amigdalita, gingivita, dureri de dinti. Radacina proaspata se da pe razatoare. O lingura mare se infuzeaza 10 minute in 100 ml apa fiarta si racita. Se face gargara de 4-5 ori pe zi, in special dupa masa.

  • Bronsita cronica si acuta, astmul – se consuma zilnic 3-4 lingurite de hrean ras, simplu sau in combinatie cu morcov dat prin razatoare. Hreanul are efecte antibiotice puternice, expectorante si bronhodilatatoare.

  • Bronsita, gripa, congestiile pulmonare – se aplica pe torace cataplasme cu faina de in si hrean (preparate dupa metoda de mai sus), care se tin vreme de 30-60 de minute. Aplicatia se repeta o data la 2-3 zile.

  • Dureri de cap provocate de raceala. Se inhaleaza mirosul de hrean ras si se aplica pe ceafa cataplasme.

  • Durerile reumatice – pe zona afectata se aplica o cataplasma cu hrean crud atat timp cat nu apare senzatia de arsura. Suplimentar, dupa indepartarea cataplasmei se poate aplica un unguent camforat.

  • Guturai, tuse – se iau 5-6 lingurite pe zi de sirop de hrean, care se inghite incet, lasandu-l sa actioneze la nivelul gatului. Suplimentar se face gargara cu tinctura de hrean: trei lingurite de tinctura la un sfert de pahar de apa.

  • Nasul infundat. Cei care sufera de rinite si sinuzite pot sa isi puna pe frunte comprese cu doua lingurite de hrean ras si sa le lase atat timp cat suporta pielea. Hreanul se tine 5-30 de minute pe frunte si la radacina nasului Toate aceste efecte ale hreanului se datoreaza continului sau bogat in vitamina C, vitamine din complexul B si substante antibiotice. Cei cu o piele foarte sensibila vor tine mai putin cataplasma, altfel pot aparea inflamatii serioase. In tratamentul gripei si al guturaiului, desfundarea nasului este foarte importanta, deoarece daca respiram normal, pe nas, sunt evitate complicatiile bronsice si pulmonare.

  • Raceala cu tuse, gripa. Infuzia din reteta precedenta se bea de 5-6 ori pe zi: copiii cate o lingurita, iar adultii cate o lingura. Infuzia se pastreaza la frigider doua zile. Apa de hrean ridica imunitatea, pofta de mancare, contine vitamina C comparativ cu sucul de lamaie, lupta cu microbii, curata sangele, amelioreaza paradontoza, stomatita si gingivita.

  • Sinuzita. Hreanul ras se aplica pe nas printr-un strat de tifon. Se acopera cu celofan. Se tine atata timp cat poate rabda bolnavul. Ochii se tin inchisi. In paralel, se bea si ceai caldut de cimbru. Sinusurile congestionate si nasul infundat se vindeca fara gres daca punem pe frunte 2-3 linguri de hrean ras, invelit intr-o basma rosie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.