O noua formatiune politica – Partidul Democrat Liberal

O noua formatiune politica – Partidul Democrat Liberal

0 161

Cea mai mare surpriza a ultimilor saptamani s-a produs luni seara cand, dupa o vizita la Cotroceni, cei doi lideri ai PD si PLD care au intrat „separat” s-au trezit fuzionati intr-un nou partid. Adica PD + PLD = PDL. Sau, dupa cum s-a comentat pe toate canalele televiziunilor, dupa ordinul presedintelui Traian? Basescu, Partidul Democrat si Partidul Liberal Democrat vor fuziona, formand Partidul Democrat Liberal.
Anuntul a fost facut luni seara, intr-o conferinta comuna de presa a liderilor PD si PLD, Emil Boc si, respectiv, Theodor Stolojan.



Declaratii:
Emil Boc – „Am decis sa ducem pana la capat proiectul politic al Aliantei Dreptate si Adevar. Am decis sa propunem conducerilor partidelor noastre formarea unui nou partid politic de centru-dreapta. Noul partid va fi afiliat la PPE. Vom crea cea mai puternica forta politica din Romania”.
Theodor Stolojan – noul partid „va fi forta politica puternica ce va prezenta un program de guvernare eficient, stabil pentru progresul tarii”.„Am hotarat sa convocam structurile de conducere pentru miercuri, 5 decembrie, pentru a le prezenta propunerile de formare ale unui nou partid”.
Partid Democrat Liberal va fi condus, pana la congresul de unificare, de presedintele in exercitiu al PD, Emil Boc, si de doi prim-vicepresedinti, unul de la PD si unul de la PLD. Vicepresedinte din partea PLD va fi Theodor Stolojan.

Reactii


Ludovic Orban, vicepresedinte PNL – „Basescu a ordonat, Boc si Stolojan au executat. Este un gest politic pe care noi (liberalii – n.r.) ne pregatim sa il sarbatorim. O sa le trimitem o scrisoare de felicitare. Fostii slujitori ai FSN si ai lui Iliescu si-au dat mana sa formeze un nou partid care nu are alt scop decat sa respecte ordinele lui Traian Basescu”.
?Victor Ponta, vicepresedintele PSD – „Pentru PSD nu se schimba nimic. Oricum erau adversarii nostri de dreapta, impreuna sau separat. Pana la urma, aceasta fuziune poate aduce si un lucru bun pentru cetateni daca se cristalizeaza. In contextul unui partid mare de stanga – PSD – si a unui partid mare de dreapta – partidul prezidential – oamenii vor alege mult mai usor”.
Lucian Bolcas, vicepresedinte PRM – „Este o actiune temerara in peisajul politic agitat, dar nu este surprinzatoare, avand in vedere ca desprinderea din PNL a unor oameni care nu au niciun fel de doctrina politica sau crez politic s-a facut sub imperiul dorintei de a se atasa unui partid care aparent la momentul acesta detine o anume popularitate”.


Dupa cum se poate vedea clasa politica romaneasca nu se schimba prin votul uninominal ci prin absorbtie, fuziune si …„vopsirea gardului”.


?


Horia D.R.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.