Elevii olimpici premiati de Ministerul Educatiei

Elevii olimpici premiati de Ministerul Educatiei

0 139


Potrivit unui comunicat de presa, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului organizeaza, joi, 29 noiembrie 2006, ora 14.00, in Sala Mare a Palatului National al Copiilor (Bulevardul Tineretului nr. 8 – 10, sector 4), in prezenta ministrului Cristian Adomnitei, festivitatea de premiere a elevilor romani laureati la concursurile internationale pe discipline. In cadrul acestei gale, vor fi recompensati 77 de olimpici care au obtinut in anul 2007 medalii de aur, argint si bronz sau mentiuni la olimpiadele internationale sau regionale de matematica, biologie, filosofie, chimie, fizica, informatica, astronomie, limba latina si limba romana. De asemenea, vor fi premiati cei 93 de profesori care i-au pregatit, precum si cele 49 de scoli din care acestia provin.


Conform reglementarilor in vigoare, si in acest an prin ordin al ministrului, cuantumurile premiilor acordate medaliatilor la olimpiadele internationale sau regionale pe discipline au fost indexate. Astfel, noile cuantumuri pentru premiantii la olimpiade internationale sunt: 9.750 RON – premiul special pentru punctaj maxim si medalie de aur, 7.550 RON – premiul I/medalie de aur, 6.400 RON – premiul II/medalie de argint, 4.600 RON – premiul III /medalie de bronz si 3.150 RON – mentiune (sau diplome echivalente).


Valorile noilor cuantumuri pentru recompensarea elevilor premiati la competitiile regionale (olimpiade balcanice, Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Yakutia, Olimpiada Central Europeana de Informatica, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev”,??Concursul de limba latina – Sulmona, Concursul de limba si literatura romana „Mihai Eminescu” – etapa internationala) sunt: 3.450 RON – premiul I/medalie de aur, 2.950 RON – premiul II/medalie de argint, 2.300 RON – premiul III /medalie de bronz/medalie de bronz si 2.000 RON – mentiune (sau diplome echivalente).


Pentru profesorul/ profesorii care au pregatit elevul/ elevii se acorda un singur premiu, in cuantumul cel mai mare prevazut pentru unul din elevii sai/ lor premiati. Pentru scoala pe care elevul/elevii o frecventeaza sau au frecventat-o se acorda cate un premiu, in cuantumul prevazut pentru fiecare elev premiat. Premiul se va utiliza pentru dotari destinate sprijinirii eficientei procesului de invatamant.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.