ARTIFICIILE 2007

ARTIFICIILE 2007

0 148

Mai este o luna si vin sarbatorile de iarna, prilej de bucurii si respire din cotidian.


Cum se stie, la aceste bucurii romanul are nevoie si de ceva zgomot. Iar zgomotul bucuriei, inafara de strigate, chiuituri si muzica pusa tare, trebuie subliniat si de pocnete sau bubuituri aprinse.In acest scop se folosesc materiale pirotehnice.


Dar materialele pirotehnice au si ele un regim special, mai ales ca la sarbatorile de anul trecut au murit doua personae, iar alte sute au fost ranite.


Aceste materiale pirotehnice se impart in patru clase swau categorii. Ultimele doua nu sunt accesibile populatiei si pot fi folosite prin angajarea firmelor de specialitate. Este vorba de jocuri de artificii si alte asemenea.


Prima clasa, cea a artificiilor de pom sau a minipocnitorilor cu un continut mai mic de trei grame de material pirotehnic, poate fi folosita pe tot parcursul anului, chiar si la betie.


Clasa a doua, care reprezinta pocnitori, petarde sau rachete, deci cu un grad mai mare de periculozitate, pot fi vandute, achizitionate si folosite doar pe 31 decembrie si 1 ianuarie.


Politia, care crede ca in tara au intrat deja circa 1500 tone de material pirotehnic, a inceput controalele pentru ca legea sa fie respectata.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.