Evenimente de exceptie la Teatru

Evenimente de exceptie la Teatru

0 156

Cea de-a XIX-a editie a Festivalului Dramaturgiei Contemporane s-a deschis in seara zilei de vineri, 16 noiembrie, la Teatrul „Sica Alexandrescu” din Brasov, cu spectacolul „Hamletmachine” de Heiner M?ller, regia Dragos Galgotiu – productie a Teatrului Odeon din Bucuresti. La ceremonia de deschidere a evenimentului, directorul Teatrului din Brasov, Claudiu Goga, a declarat ca in acest an festivalul ofera publicului 11 spectacole, dar si lansari de carte si un spectacol-lectura.


Festivalul este organizat de Teatrul „Sica Alexandrescu” si Primaria Municipiului Brasov, cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor si al Uniunii Teatrale din Romania.


?


Evenimente la inceput de saptamana


Pentru ziua de luni, 19 noiembrie, organizatorii evenimentului au pregatit publicului brasovean un spectacol lectura, precum si doua lansari de carte. Astel, la Sala Studio, de la orele 11.00, sunteti invitati la Spectacolul lectura din dramaturgia portugheza actuala, iar incepand cu orele 18,30, la Sala Mare – foaier la lansarea cartilor „Teatru portughez contemporan”. Antologie de Andreea Dumitru – Fundatia „Camil Petrescu”, Revista? Teatrul Azi, 2007 si „Straini din toata lumea. Teatru american contemporan”. Antologie de Carol Martin si Saviana Stanescu – Fundatia „Camil Petrescu”, Revista? Teatrul Azi, 2007


?


Primul volum consacrat dramaturgiei lusitane


„Teatru portughez contemporan” face parte din seria „Dramaturgi de azi”, care propune, in principal, antologii – acestea avand meritul de a oferi o privire de ansamblu, orientata valoric, asupra unor zone ale scriiturii contemporane mai putin sau deloc frecventate de artistii romani. Astfel, acest volum este primul consacrat in Romania dramaturgiei lusitane. Au fost selectate sapte piese, cele mai cunoscute titluri ale unor autori de varste diferite, nume consacrate ale miscarii teatrale portugheze, dar si nume in afirmare. Toate textele au fost scrise in intervalul 1990–2006 si reflecta teme acute ale societatii portugheze, dar si ale lumii globale (amenintarea permanenta a terorismului, conditia femeii astazi, criza cuplului, emigratia etc.)


Programul festivalului continua si in seara zilei de luni, de la orele 19.00 (Sala Mare), cu spectacolul „Biloxi Blues” de Neil Simon. Regia: Iarina Demian. Teatrul de Comedie si ArCuB, Primaria Municipiului Bucuresti.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.