Coruptia in politie

Coruptia in politie

0 191

Coruptia care a invadat totul in Romania nu a aocolit nici institutiile care ar trebui sa fie primele in lupta cu acest flagel national.


Un sondaj realizat cu putin timp in urma, la comanda MIRA – Ministerului Internelor si Reformei Administrative (ce frumos suna!!), arata ca Politia Rutiera este perceputa de romani drept cea mai corupta din Romania.


Conform sondajului INSOMAR structurile cu un nivel ridicat al coruptiei din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative Politia rutiera este urmata de Politia de Frontiera si de Inspectoratul de Politie.


Capitala pare a fi sufocata de „rutieristi”, asta pentru ca 84% dintre bucuresteni percep un nivel ridicat al coruptiei in Politia Rutiera, in conditiile in care media pe intreaga tara este de 64%.


Este de mentionat faptul ca peste 60% dintre romani arata ca si dupa aderarea Romaniei corupta este in crestere.


Volumul esantionului a fost de 1.226 persoane, fiind reprezentativ pentru populatia Romaniei cu varsta de peste 18 ani. Studiul?a fost?realizat de INSOMAR la cererea?Asociatiei pentru Implementarea Democratiei. Si a fost efectuat in perioada 10 -17 octombrie 2007, prin metoda sondajului de opinie pe baza de chestionar administrat la domiciliul persoanelor intervievate, avand o ?eroare 2.8%


?


Horia D.R.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.