Traian Basescu va participa la comemorarea revoltei anticomuniste

Traian Basescu va participa la comemorarea revoltei anticomuniste

0 182

Asociatia „15 Noiembrie 1987” Brasov organizeaza miercuri, 15 noiembrie 2007, o serie de evenimente dedicate comemorarii a 20 de ani de la revoltele anticomuniste care au avut loc la Brasov.


Ziua de 15 noiembrie 2007 va debuta la orele 10.30 cu ceremonia de depunere a coroanelor la Monumentul Cruce inchinat eroilor care s-au jertfit pentru libertate, fata in fata cu Spitalul Judetean.


?


Conferinta Internationala „15 Noiembrie”


Incepand cu orele 12.00, la Aula Universitatii „Transilvania” Brasov va avea loc Conferinta Internationala „15 Noiembrie”, desfasurata sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei, Traian Basescu. La eveniment va fi prezent Traian Basescu. Este pentru prima oara cand un presedinte in functie al Romaniei participa la o intrunire aniversara a revoltei anticomuniste din 15 Noiembrie 1987.


„Acest lucru ne onoreaza si il consideram un semn al recunostintei adresat fostilor detinuti politic romani. Desi a fost invitat, Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu nu si-a confirmat inca prezenta. La eveniment vor participa si presedintele Fundatiei «Centrul Solidaritatea», Bogdan Lis, cunoscutul istoric si cercetator de la Institutul Memoriei Nationale din Polonia, Jerzy Eisler, precum si ambasadorul Poloniei, Excelenta Sa Jacek Paliszewski, si ambasadorul Cehiei, Excelenta Sa Petr Dokladal”, se arata intr-un comunicat de presa emis de Asociatia „15 Noiembrie 1987”.


La eveniment vor mai fi prezenti fosti detinuti politic anticomunisti si luptatori din rezistenta armata anticomunista, impreuna cu oaspeti speciali din Basarabia. Invitati speciali ai manifestarii, eroii de la Nistru, Alexandru Lesco si Tudor Popa, vor face un anunt important pentru Basarabia, pentru Romania. De asemenea, nu vor lipsi luptatorii anticomunisti Gavrila Rusu, Teofil Mija, Nicolae Purcarea, Zoea Radulescu, presedintele Fundatiei Luptatorii din Rezistenta Armata Anticomunista, nascuta in inchisoare, unde si-a petrecut primul an si jumatate din viata, Dr Ionel Cana si Vasile Paraschiv, fondatori ai SLOMR, numerosi detinuti politic, dintre care amintim pe Octav Bjoza, Gheorghe Jijie, Traian Popescu, Radu Ciuceanu, Iulius Filip si Aristide Ionescu, istoricii Alex Mihai Stoenescu, Ionut Dogaru, Lavinia Betea, Ilarion Tiu, Adrian Nicolae Petcu, Dr Florin Matrescu, autorul unei lucrari de exceptie despre holocaustul rosu, jurnalistul Victor Roncea, artistii Mariana Nicolesco si Dan Puric.


?


„Eroi pentru Romania – BRASOV, 15 noiembrie 1987 – marturii, studii, documente”


In colaborare cu mai multe foruri jurnalistice, istorice si academice si sub egida Centrului Rezistentei Anticomuniste, condus de scriitorul-luptator Vladimir Bukovski, Asociatia „15 Noiembrie 1987” va lansa la Brasov volumul „Eroi pentru Romania – BRASOV, 15 noiembrie 1987 – marturii, studii, documente”.


Dupa incheierea Conferintei, la Teatrul Dramatic, cu incepere de la ora 18.00, va avea loc un spectacol de exceptie al actorului Dan Puric.


?


Laura Moise?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.