Maestrul Cancescu scoate vicepresedintii din joben

Maestrul Cancescu scoate vicepresedintii din joben

0 157

Aristotel Cancescu este zilele acestea in oarece suferinta; unul din cotidienele locale care nu-i este prieten i-a remarcat dibacia impresionanta in jonglerii cu licitatii in general si cu baza Olimpia in special. Desi remarca era mai degraba recunoasterea meritelor sale de prestidigitator intr-ale distribuirii de lucrari sau atribuirii de terenuri, presedintele Consiliului Judetean nu a digerat-o tocmai bine. Asa ca le-a trimis gazetarilor indiscreti zvonuri de tribunal si promisiuni de procese.


Dupa ce s-a dat ofuscat de epitetul de jongleur, indicat era ca domnul Cancescu sa se abtina sa-si mai manifeste in public talentele de invartitor pe degete al afacerilor din judet. Ti-ai gasit! Talentele de iluzionist ale mai marelui peste harta judetului stau sa dea pe-afara. Ca orice mare escamoteur de sume, atributii, functii si licitatii, domnului Cancescu ii place sa se manifeste numai cu public. Asa ca, intre doua conferinte de presa arde de nerabdare sa le arate ziaristilor ce mai poate scoate din joben.


De fapt, din jobenuri. Pentru ca Aristotel Cancescu are doua. Ultima data le-a prezentat presei cu ocazia retragerii atributiilor vicepresedintelui Rasaliu, pentru a le trece printr-o miscare gratioasa de bagheta celuilalt vice de la judet, Dumitru Butaru.


Sub un joben l-a indesat pe Rasaliu, sub celalalt pe Butaru. Dupa rostirea incantatiilor din regulamentul de organizare a CJ si executarea gesturilor rituale de despuiere de functii, Rasaliu a ramas cam golas, in timp ce Butaru s-a incarcat peste poate cu unele noi, cand abia se achita de cele ce-i reveneau natural prin organigrama.


Dar asta a fost saptamana trecuta. Acum maestrul s-a plictisit. Nu-i mai place sa-l vada somand pe Rasaliu si impovarat de indatoriri pe Butaru. Asa ca a schimbat rolurile si jobenurile. L-a scos de urechi pe Butaru, care pe-un iepuras din vizuina, iar atributiile ramase pe fundul palariei i le-a trecut lui Rasaliu. Cum erau inainte, ba chiar mai mult decat atat.


Asistenta a fost de acord ca n-apuci sa te plictisesti niciodata de o schema a lui Aristotel, ca vine imediat cu o figura noua. De fapt, nu-i chiar nou, dar si masluitorii aia de la alba-neagra inca prostesc lumea cu aceleasi miscari prafuite. Maestrul are in plus si o metoda infailibila de a nu se plictisi. Uita tot ce-a facut de la o reprezentatie la alta si performeaza trucurile cu subordonatii cu aerul ca tot ce face este in premiera.


Cand nu face pe Iosefini, Cancescu se mai ocupa uneori cu asfaltatul si niscaiva parcuri industriale. E drept, insa, ca-i ramane foarte putin timp pentru indeletnicirile astea doua.


?


Vifor Rotar


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.