Elevii spanioli invata limba romana

Elevii spanioli invata limba romana

0 199

Cursurile de limba, cultura si civilizatie romaneasca, pilotate de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului in scolile publice din Spania au atras, pe langa elevii de nationalitate romana inscrisi in ciclul preuniversitar (I-XII), si elevi de nationalitate spaniola. Acesta este cazul regiunii Guadalajara, se arata intr-un comunicat de presa emis de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Cursurile au demarat in a doua parte a lunii octombrie in regiunile in care sunt pilotate, respectiv Madrid, Guadalajara, Cuenca, Toledo, Albacete si Ciudad Real.


Cursurile de limba, cultura si civilizatie romaneasca sunt integrate in programa extracurriculara, optionala, a scolilor publice din Spania si acopera intregul ciclu preuniversitar I – XII. La ele au acces atat elevii romani integrati in sistemul de invatamant spaniol, cat si elevii de alta nationalitate. Cursurile sunt finantate de MECT, iar la finalul lor, elevii primesc un atestat. Profesorii care predau in Spania sunt exclusiv rezidenti pe teritoriul iberic.


Ministerul Educatiei piloteaza proiectul privind cursurile extracurriculare de limba, cultura si civilizatie romaneasca in anumite zone din Spania si Italia, urmand ca dupa anul 2007-2008, el sa se extinda, progresiv, si in alte zone.


Ministrul Cristian Adomnitei va vizita in perioada 11-12 noiembrie unitatile scolare in care se desfasoara orele. Cu acest prilej, ministrul Educatiei va participa si la „Al Doilea Congres al Romanilor din Spania”.


Comunicat de presa


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.