Cazul „Italia” – senatorii brasoveni comenteaza

Cazul „Italia” – senatorii brasoveni comenteaza

0 201

Dupa ce miercuri, in intrunirea extraodinara organizata de catre guvernul italian s-a luat hotararea de a da o ordonanta de urgenta prin care imigrantii suspecti de anumite infractiuni pot fi trimisi imediat acasa, fara o decizie judecatoreasca, senatorii brasoveni au luat atitudine si au comentat aceasta decizie. Una dintre cele mai aprinse teme de discutie a fost declaratia primarului Romei, Walter Veltroni, care a spus ca mai mult de 75 % dintre infractiunile comise pe teritoriul Italiei sunt comise de catre cetaateni romani.


??????????? Raspunsul dat de catre senatorii brasoveni este in mare parte pe aceeasi lungime de unda indiferent de culoarea politica: „Statul italian ar trebui sa-si asume responsabilitatea pentru gestionarea incorecta a problematicii imigrantilor, nu sa vina acum cu discursuri de acest tip. Autoritatile romane pot ajuta colaborind cu cele italiene. In rest, si noi sintem stat membru cu drepturi depline al Uniunii Europene si, ca cetateni europeni, avem dreptul la libera circulatie. Italienilor le-a placut cind au venit romanii ca forta de munca ieftina, si atunci nu au luat nicio masura. Acum au ajuns ?n situatia ?n care au probleme in a controla fenomenul“, a comentat senatorul PLD Nicolae Vlad Popa.


??????????? „Exista munca la negu ?n Italia, si la nivel destul de inalt. Si chiar unii angajatori italieni mentin acest fenomen pentru ca asta inseamna ca platesc unui imigrant roman doar jumatate din salariul mediu pe care ?l pl?tesc unui cetatean de al lor“, spune Otilian Neagoe, senator PSD.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.