La vremuri noi, drumuri noi

La vremuri noi, drumuri noi

0 197

Cam asa s-ar traduce intentia Companiei Nationale a Drumurilor (CNANDR) care a dezvaluit intentia de a construi pana la sfarsitul anului 2009 patru drumuri expres. A a fost aleasa aceasta varianta a unor drumuri expres, deoarece ele sunt mai ieftine decat autostrazile si au multe din caracteristicile acestora, permitand o viteza mare de deplasare si cate doua benzi pe sens.


Costul total estimat pentru aceste constructii este undeva in jur de 1,2 miliarde de euro. Cei 415 km de drum nou vor deservi patru rute intens tranzitate, prin aceasta initiativa incercandu-se o decongestionare a traficului.


??????????? Rutele alese sunt Sebes-Turda, Oradea-Arad, Baia Mare-Satu Mare si Craiova-Pitesti. Mentionam ca aceasta ultima ruta a fost aleasa in baza acordului de privatizare a uzinelor Daewoo de la Craiova. In contractul semnat de catre guvern si Ford, tara noastra isi lua angajamentul de a construi infrasctructura necesara transportului unui numar mare de automobile si piese de schimb pe ruta Craiova – Constanta. Astfel, acest drum expres se doreste a fi inceputul unei noi rute.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.