Cazul Elodia va fi dezlegat la televizor

Cazul Elodia va fi dezlegat la televizor

0 199

Asa cum toata lumea a putut sa-si dea seama, povestea politistului Cristian Cioaca, principalul suspect in disparitia nevesti-sii, avocata Elodia Ghinescu, nu mai este de mult doar materialul de lucru al oamenilor legii. In timp ce anchetatorii cutreiera paduri si hartoape iar scafandrii ingheata in apa lacurilor, incercand sa dea de urma cadavrului disparutei, mortii sunt dezgropati in alta parte. Nu prin mocirle si apele neprietenoase, ci in studiouri de televiziune. Cautatorii nu sunt politisti, dar le place sa faca pe procurorii de presa.


Desi sapa adanc si in zone din cele mai poluate, haitasii nu se murdaresc si nu fac frigul. Extrag secrete cu penseta din memorii de calculator, diseca mesaje de pe telefonul mobil si comenteaza pasaje din scrisori. Nu se expun la nimic in timp ce-si fac mendrele pe sticla. Cei care ii urmaresc seara de seara sunt cei expusi. Telespectatorii fideli risca sa se contamineze cu fiecare emisiune pe care o urmaresc.


Nu era destul ca OTV-ul si-a instalat monopolul cleios pe cazul Elodia. Ca si cum elucubratiile si scenariile livrate noaptea pe post de adevaruri n-ar fi fost de-ajuns, concurenta n-a mai avut rabdare. Marius Tuca, brandul acoperit cu o mazga de uitare de cand s-a retras in redactia Jurnalului National, a simtit nevoia sa intre in scena.


Noaptea care a marcat revenirea lui Tuca a fost botezata de presa Duelul Titanilor din Caracal. Aluzie la obarsia comuna a celor doi producatori, desi greu de crezut cum incape pe ulitele urbei oltene faima a doua branduri precum Tuca si Diaconescu.


Ca sa fim cinstiti, reintrarea lui Tuca in razboiul audientelor cu subiectul Cioaca & Elodia n-a fost chiar asa de brusca. A fost precedata de publicarea unui supliment intreg, in care politistul nu mai parea chiar atat de vinovat pe cat il scotea in fiecare dimineata rivalul Diaconescu.


Senzatia desprinsa de pe sticla este ca miza cazului n-a fost Cioaca vs. Elodia, ci Marius contra Danut. La fel cum a fost si cea pe care mi-a lasat-o urmarirea in paralel a jurnalelor de stiri de la Antena 1 si Pro Tv de aseara. In vreme ce angajatii lui Voiculescu alimentau discret aceeasi versiune a inocentei politistului, jurnalistii lui Sarbu au insistat pe reactiile prea destinse ale lui Cioaca fata cu incarcatura dramatica, daca nu chiar criminala, a disparitiei.


Cazul Cioaca a inceput probabil in apartamentul celor doi, dar deznodamantul va avea loc la televizor. Suspansul ramane, pentru ca vedetele a cel putin trei posturi s-au machiat pentru actul final.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.