Problemele scolii nr.17

Problemele scolii nr.17

0 201

Toata lumea a blamat si a acuzat scoala nr.17 si, mai ales, pe administratorii acesteia care s-au trezit taman acum sa faca ordine si disciplina in cladire. Insa, nimeni nu a incercat sa faca o ancheta mai amanuntita si sa vada exact despre ce era vorba acolo. Chiar si eu, am aplecat urechea la tot felul de barfe si m-am grabit sa trag concluzii pripite. Pana la urma, dupa cum se stie, «pestele (tot) de la cap se impute».
De ce spunem asta ? Pai, dupa cum am mai declarat, fondurile din care se realizeaza modificarile si investitia sunt venite de sus, adica de la primarie. De ce au inceput lucrarile la centrala abia acum ? Pentru ca acordarea de fonduri s-a facut tarziu. De ce este frig in scoala ? Nu neaparat pentru ca s-au apucat muncitorii sa mestereasca la instalatia de incalzire, ci pentru ca CET-ul nu a inceput inca furnizarea agentului termic. Vrem sa amintim faptul ca administratia scolii depusese niste cereri prin care cereau instalarea unei centrale termice proprii, cereri care, bineinteles, nu au fost aprobate.
Nu contestam faptul ca administrarea acestei scoli are inca destul de multe carente, daca tinem cont doar de faptul ca, in ultimii ani, au fost schimbati trei directori.
De ce se misca greu lucrurile in tara asta ? Pentru ca vin tot felul de directive de sus, care mai de care mai contradictorii si mai halucinante.
Iata un lucru minor de care s-au izbit cei care incearca sa mai imbunatateasca, pe ici pe colo, starea de fapt din aceasta scoala. La intrare s-a pus o usa de fier mica si in doua canate, pentru ca tot primaria spusese la vremea respectiva ca nu exista fonduri pentru achizitionarea unei usi de termopan. Acum, cand au incercat sa instaleze centrala, au vazut ca usa este prea mica si le-au cerut administratorilor scolii sa puna una de termopan. O alta problema sesizata de cei de la municipalitate este faptul ca usa actuala se deschide in exterior si, asa cum au vazut domniile lor pe la vilele prin care s-au perindat, acestea se deschideau in interior. Le amintim domniilor lor ca in orice institutie publica, acestea trebuie sa se deschida in exterior ca sa nu ingreuneze iesirea din scoala in caz de incendiu, etc.
Cu asa conducatori nu e de mirare ca lucrurile merg anapoda peste tot in tara asta, indiferent de cat de mult s-ar stradui unii si altii sa le shimbe de jos in sus.
Asa cum au spus unii oameni mult mai experimentati si mai cititi decat noi, Schimbarea trebuie sa se faca intotdeauna DE SUS IN JOS.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.