TIGANIADA BASESCIANA

TIGANIADA BASESCIANA

0 213

TIGANIADA? BASESCIANA


?


Dupa ce a pupat poale de manelista cu ten bronzat natural, dupa ce s-a exprimat jignitor la adresa unei ziariste si, implicit, a unei etnii deloc bine vazuta la romani, presedintele Basescu a decorat cu nu stiu ce medalie sau ordin de merit trei cetateni apartinand etniei rome, din cei care au fost deportati de Antonescu in Transnistria. Pe deasupra le-a mai cerut si iertare.


Basescu ar trebui, in primul rand, sa ceara iertare poporului roman, indiferent de etnie, ca il lasa sa existe.


In al doilea rand nu vad ce merite deosebite au cei trei decorati. Au contribuit la inventarea ciorbei de potroace ? Au facut ceva deosebit pentru tara in care traiesc ? Au fost deportati. Nu sunt singurii. Atunci pentru toti ceilalti deportati nu exista merite ?


Ca tiganii sunt marginalizati. Cine-i pune, pe multi dintre ei, sa aiba comportamentul pe care il au in relatiile cu societatea ? Cine-i pune sa nu-si trimita copiii la scoala, ci la cersit, iar ei sa stea cu burta la soare si rachiul alaturi ? Regii si boierii lor, cu mii de milioane la tescherea, de ce nu-si scot co-etnicii aflati in rahat, la lumina ?


Sunt destui si tiganii care isi vad cinstit de treaba, chiar care au ajuns sus pe scara sociala si cu care este o placere sa ai relatii amicale. Dar restul ? De ce i-o fi deportat Antonescu?


?


Pe cand va decora si va cere si Bush iertare negrilor ?


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.