EXAMENE IN LOCUL DOSARELOR

EXAMENE IN LOCUL DOSARELOR

0 197

EXAMENE? IN? LOCUL? DOSARELOR


?


?Tot mai multi responsabili din invatamantul superior se gandesc sa renunte la admiterea in facultate pe baza de dosare – tot felul de medii din timpul studiilor preuniversitare, plus media de la bac plus alte bazaconii – si sa revina la sistemul de admitere prin examene specifice respectivei facultati.


?


S-a motivate admiterea pe baza de dosare ( la unele facultati ) din lipsa de candidati. Si daca i-a facut dosar pe nu stiu ce criterii, respectivul s-a facut mai istet ? Va avea rezultate mai bune ? N-as crede. Iar o facultate fara candidati cred ca nu-si are sensul. Si ori isi reduce activitatea, ori se desfiinteaza. Va dati seama ce specialisti pot iesi dintr-un asemenea ‘ lacas ‘ de invatamant !


?


Pe de alta parte, examenul de admitere dovedeste cat de pregatit este candidatul in respectivul domeniu, ce inclinatii are spre acesta si ce a retinut din perioada preuniversitara – notiuni de baza – pentru viitor. Intr-un cuvant: baza pe care se poate cladi ceva util.


?


Caci degeaba ‘ trage ‘ elevul tare la toate materiile. Creierul sufera o saturatie care il face sa mucegaiasca in ciclul superior. In zilele noastre, cu acest uimitor avant al stiintei si tehnicii, nu mai merge ca acum 50 de ani, cand puteai ingramadi multe domenii in sacul de cunostinte. Si chiar si atunci trebuia, spre sfarsitul ciclului liceal, sa te indrepti spre un anumit tel bine fixat. Daramite astazi.


?


Sunt sigur ca, prin trecerea la intrarea in facultate pe baza de examene, nivelul cunostintelor se va inalta si vor dispare o serie de facultati infiintate cu japca la apelul de seara.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.