Lucrarile de termo-izolare necesita autorizatie de constructie

Lucrarile de termo-izolare necesita autorizatie de constructie

0 199

A venit iarna. Agentul termic s-a scumpit sau, in unele apartamente, lipseste cu desavarsire. Blocurile construite de comunisti dupa modelul “cutiilor de chibrite” sunt extreme de reci si pierd prea multe caldura.


Din acest motiv, tot mai multe persoane decid sa-si termoizoleze camerele sau apartamentele. Zis si facut?: cumperi polistirenul, il chemi pe nea Manole si casa este gata in cateva zile. Diferenta se simte imediat. Majoritatea brasovenilor au ales sa adopte aceste masuri, in cel putin o camera din apartamentul lor.


Ceea ce nu se stie este faptul ca, pentru a realiza lucrari de izolare, trebuie obtinute autorizatii de constructie de la Primaria Brasov. Purtatorul de cuvant al Primariei Brasov, Sorin Toarcea, declara? „Orice modificare la un imobil trebuie sa se realizeze in baza unei autorizatii. Este necesar, insa, sa existe o initiativa la nivel de asociatie de proprietari, de bloc sau macar de scara. Inainte de obtinerea autorizatiei, cetatenii pot afla de la noi in ce conditii se poate efectua izolarea exterioara”. Cei care si-au reabilitat termic apartamentul fara a detine un document oficial risca sa fie sanctionati de municipalitate cu sume cuprinse intre 1.000 de lei si 10.000 de lei, insa nu a ofst amendat nimeni pana acum.


Primaria intentioneaza se demareze un proiect pilot conform caruia vor fi reabilitate termic mai multe locuinte pe cheltuiala municipalitatii. Pana acum au beneficiat de acest proiect locatarii imobilului de pe Calea Bucuresti nr. 82, aflat la intersectia cu strada Zorilor. Acum ,majoritatea asociatiilor de prorietari iau cu asalt Primaria, pentru ca prin lege se stipuleaza ca locatarii vor plati doar o treime din costul lucrarilor, restul fiind suportat de bugetul de stat si cel local.


Potrivit normelor europene, de anul viitor apartamentele nu vor mai putea fi vandute fara un certificat care sa ateste izolarea termica.



COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.