Toamna 2007 va fi anotimpul extremelor

Toamna 2007 va fi anotimpul extremelor

0 240

Potrivit meteorologilor, toamna anului 2007 va veni cu temperaturi de peste 25 de grade Celsius, dar si cu bruma si inghet.


Daca previziunile meteorologilor se adeveresc, hainele groase vor mai ramane in dulap cel putin cateva saptamani. Pentru luna septembrie, meteorologii nu se asteapta ca vremea sa ne joace feste. Specialistii spun ca in medie, in septembrie vom avea temperaturi cuprinse intre 18 si 28 de grade. Dar in anumite zile, temperaturile maxime pot depasi chiar si 30 de grade in regiunile de sud si sud est.


?


Temperaturi mai ridicate decat in mod obisnuit


In a doua luna de toamna, temperatura se va situa in jurul valorilor medii multianuale in cea mai mare parte a teritoriului. Alaturi de estul tarii, centrul va avea in aceasta perioada temperaturi mai ridicate decat in mod obisnuit. Noaptea, temperaturile vor inregistra intre 0 grade si maxim 12?C. Bruma si inghetul vor fi prezente in regiunile nordice si centrale. Brasovul va trece brusc de la o caldura excesiva la temperaturi foarte joase. Cantitatile de precipitatii vor fi mai mari decat normele obisnuite, in cea mai mare parte a teritoriului.


Chiar si in noiembrie, temperaturile vor fi mai ridicate decat aceeasi perioada a anului trecut. Potrivit meteorologilor, se vor inregistra chiar si 14?C. Minimele din timpul noptii se vor incadra intre –5?C si 5?C. In noptile cele mai reci, in Depresiunea Colinara a Transilvaniei se asteapta valori de temperatura sub –10?C. Sud-vestul tarii se va putea bucura de valori termice ce vor depasi, ziua, 20 de grade. Pe langa temperaturile joase, centrul tarii va fi brazdat de precipitatii excesive.?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.