PSD isi definitiveaza motiunea anti-Tariceanu 2

PSD isi definitiveaza motiunea anti-Tariceanu 2

0 215

PSD va definitiva azi initierea motinii de cenzura la adresa Guvernului Tariceanu. De asemenea, comitetul executive al formatiunii politice isi va face ultimele modificari la lista pentru alegerile europarlamentare sau, cel putin, la primele pozitii, considerate de social-democrati eligibile. Biroul Permanent National al formatiunii a aprobat deja, saptamana trecuta, acest demers politic.


?


Liderii social-democrati au inceput redactarea textului motiunii, iar secretarul general al partidului, Titus Corlatean, declara, in urma cu o saptamana, ca aceasta va viza intreaga guvernare de dreapta de dupa alegerile din noiembrie 2004, adica inclusiv PD. Si aceasta in conditiile in care democratii au anuntat deja ca, in principiu, sprijina orice motiune de cenzura la adresa Cabinetului Tariceanu.


?


Totodata, conducerea PSD va stabili care va fi strategia partidului de dupa votul din Parlament asupra motiunii de cenzura, fie ca aceasta va fi adoptata, fie ca va fi respinsa. Pana in prezent niciun partid nu si-a exprimat disponibilitatea sa participe alaturi de PSD la formarea unui nou guvern.


?


Mircea Geoana a anuntat ca va initia consultari cu celelalte partide parlamentare, dupa un eventual vot pozitiv in Parlament, in cazul in care presedintele Traian Basescu va refuza sa nominalizeze un prim-ministru social-democrat.


?


Pe de alta parte, Comitetul Executiv al PSD va trebui sa stabileasca astazi si candidatii partidului pentru alegerile europarlamentare sau, cel putin, primele opt sau noua pozitii de pe lista. Surse din PSD sustin ca potrivit unui sondaj intern in fruntea listei s-ar afla secretarul general Titus Corlatean si vicepresedintii Cristian Diaconescu si Victor Ponta. Insa toti trei au respins cel putin pana in prezent varianta unei candidaturi pentru europarlamentare.


?


Marius Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.