18 statii CFR debransate de la current electric in Brasov

18 statii CFR debransate de la current electric in Brasov

0 244

18 statii CFR din judetul Brasov au fost taiate de la reteaua electrica, din cauza datoriilor pe care CFR le are la Electrica. De altfel, 196 de gari din toata tara au fost debransate de la curent electric din cauza datoriilor care au ajuns la 594 de milioane de lei.


Practic, in afara de Gara centrala din Brasov, de cele din Dirste si Predeal, toate statiile din cadrul Regionalei au fost debransate de Electrica. Garile sint acum alimentate de grupuri electrogene, astfel ca traficul feroviar nu este pus in pericol.


?


CFR SA are datorii de peste 594 milioane de lei catre Electrica SA pentru iluminarea garilor si alimentarea liniilor, acumulate in perioada iunie 2005 – mai 2007, in care intra si penalitatile, care depasesc 111 milioane de lei. Directorul general al Electrica a precizat ca societatea pe care o conduce a trimis preaviz CFR, insa aceasta nu a inceput sa plateasca si de aceea s-a recurs la masura opririi alimentarii cu energie a unor gari.


Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a propus in Guvern alocarea unei sume de 450 milioane lei pentru CFR Calatori, din care 300 de milioane de lei urmeaza sa fie utilizate pentru plata unei transe din datorie.


?


Cele mai importante gari care, fie au ramas fara alimentare electrica, fie au anexe care nu sint conectate la reteaua electrica, sunt Hunedoara, Sibiu, Simeria, Tirgoviste Nord, Petrosani, Gaesti si Ploiesti Nord. Sint afectate si doua gari din Bucuresti, 17 din Ploiesti, 3 din Ilfov, 22 de gari in Tirgoviste, 15 din Resita, 21 din Deva, 18 din Brasov, 10 din Tirgu-Jiu si alte 8 din Bacau si Buzau. La Brasov doar Gara centrala si statiile de la Dirste si Predeal mai sunt conectate la reteaua electrica. Restul statiilor de pe raza regionalei au fost debransate.


?


Marius Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.