SRI recunoaste – suntem ascultati ilegal!!

SRI recunoaste – suntem ascultati ilegal!!

0 251

Recunoasterea unei realitati poate sa treaca neobservata in multe situatii, nu si atunci cand acest lucru este facut tocmai de o instititie a statului. Miercuri reprezentantul Serviciului Roman de Informatii (SRI) Eugen Iorga a declarat ca exista firme care fac intereceptari ilegale ale comunicatiilor si care recurg ulterior la santaj, inclusiv la adresa unor „personalitati publice”. Nu este prima data cand se recunoaste acest fapt. Informatii despre ascultari ilegale s-au mai facut in presa de mai multe ori nu si oficial.


Eugen Iorga, din cadrul Directiei Juridice a SRI a aratat ca exista firme „care au fel si fel de activitati”, in spatele carora se ascunde interceptarea ilegala a comunicatiilor.


Si la Brasov, din partea unor oameni politici, sefi de partide, s-au facut de nenumarate ori declaratii precum ca ar exista un „control” al convorbirilor, ca le sunt ascultate telefoanele. Mai mault s-au facut si comentarii prin care se sugera posibilitatea detinerii unor „tehnici de ascultare ” de catre cei care detin posturi de radio-tv private.


Fara discutie ultima recunoastere din partea SRI a situatiei din zona interceptarilor ilegale poate fi legata si de faptul ca in Senat s-a discutat pe marginea pachetului de legi privind siguranta nationala


Reamintim ca din pachetului de legi privind siguranta nationala fac parte Legile privind organizarea si functionarea SRI si Serviciului de Informatii Externe, Legea referitoare la activitatea de informatii, contrainformatii si de protectie.


Apropiata deschidere a lucrarilor Parlamentului cu posibila includere pe agenda a dezbaterilor legilor din zona sigurantei nationale va incinge si mai mult aceasta toamna in care „politica Damboviteana” va trece prin cel mai greu test din ultimii 15 ani – promovarea legii votului uninominal.


Sa nu uitam, pe langa faptul ca SRI recunoaste ascultarea telefoanelor, fara sa ne mai spuna si cine o face si ce masuri de contracarare s-a luat, au declarat ca cei care ne asculta ilegal mai si „recurg apoi la activitati de santaj, inclusiv la adresa unor personalitati (politice) din viata publica„.


Se naste firesc o intrebarea: pana cand?


?


Horia D.R.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.