Impresii despre Tunisia-I

Impresii despre Tunisia-I

0 235

Primele contacte:


Aterizand in Monastir, noaptea tarziu, am primit de la ghidul nostru (o domna forte pretioasa), un pachet de informatii scrise, la o ora la care numai de citit nu aveai chef, si am fost trimisi la autocarul cu litera H pe parbriz. Asta ne-a dus cu gandul la o alta vacanta petrecuta in Turcia, unde cam tot asa, ghizii stateau langa autocare si strigau numele hotelului catre care se facea transferul. Deosebirea a fost acea ca ne-am pus singuri valizele in cala, iar in autocar aerul conditionat nu mergea. Prima baie de abur am facut-o deci la ora 2 noaptea. Pe traseul catre hotel aerul conditionat din autocar si-a revenit.


Ajunsi la hotel, am descoperit valizele puse in cu totul alta parte de catre sofer si colegii din autocar, sositi dupa noi. Am intrat in hol, unde facand a doua baie de aburi, deoarece la ora aceea nu mergea aerul conditionat (noi sarisem de la 160C la 280C), am competat niste formulare roz cu date personale, am primit cheia unei camere de la etajul III, cu vedera la mare asa cum am cerut, si ne-am instalat. A urmat a treia baie de abur, pe care am facut-o in camera unde, desi aerul conditionat zumzaia hotarat sa nu ne lasa sa dormim, rezultatul era nul, cum era afara era si inauntru.


Din tara am ales un hotel de 4 stele –all inclusive pentru confort. Cei de la agentie ne-au asigurat un anumit confort, acolo si am descoperit ca nu aveam frigider in camera, nu aveam uscator pentru par, nu aveam sampon, ci doar doua coji de sapun inodor, ca avem un televizor si un scaun, bine ca aveam macar paturi, pentru ca ora aceea aveam mare nevoie de el.


A doua zi am telefonat ghidului-erau bune la ceva si hartiile primite noaptea, contineau numarul de telefon al ghidului, sa-l intreb de frigider si mi-a spus ca nu intra in pachetul de servicii. Tot asa vom descoperi ca in pachet nu intra in costul biletului sezlongurile de pe plaja (ci numai cele de la piscina), nu intra berea la sticla, nu intra cafeaua expresso, nu intra apa minerela ci numai apa livrata de niste instalatii cu debite asa de mici ca-ti amortea mana pe sticla de ½ l ca sa o umpli, etc, etc,. Ca sa beneficiezi de toate acestea trebuia sa platesti, desi eram in regim de “all inclusive”.


Cum nu venisem la mare ca sa stau la piscina (la care locul de plaja era asigurat de o saltea direct pe iarba, pe musuroiele de furnici care avea un suport de lemn pentru cap), am platit 4 dinari pentru doua sezlonguri sau 5 daca doream rezervare pentru a doua zi; aproape 3 euro pe zi, deci afaceristii de la Mamaia erau razunati. Fugisem suparati de ei ca? jupoie lumea si am dat de altii, iar preturile se conserva peste tot. Functioneaza in acest caz “Principiul vaselor comunicante?”( va urma)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.