Motiunea de cenzura ar putea fi gata intr-o saptamana

Motiunea de cenzura ar putea fi gata intr-o saptamana

0 248

Motiunea de cenzura a PSD la adresa Executivului Tariceanu ar putea fi gata intr-o saptamana, a anuntat secretarul general PSD, Titus Corlatean. Documentul va face referire si la perioada in care democratii erau la guvernare.


 


Conducerea PD nu a decis inca daca va vota alaturi de PSD, in timp ce liberalii sustin ca vor intra in opozitie daca motiunea trece.


 


Motiunea de cenzura va critica modul in care au fost gestionate in ultimii doi ani si jumatate domeniile educatiei, invatamantului si sanatatii. „Va exista si o componenta de analiza a intregii guvernari de dreapta din ultimii doi ani si jumatate, nu doar la adresa Guvernului Tariceanu 2”, a explicat Titus Corlatean.


Social-democratii sunt siguri ca democratii vor vota alaturi de ei.


 


Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, este insa mai rezervat si recomanda prudenta la redactarea motiunii. „Aceasta motiune trebuie sa trateze niste probleme de fond care sa formeze tema dialogului intre Parlament si Guvern”, a opinat Iliescu.


 


?n schimb, liberalii resping o colaborare cu social-democratii si prefera sa treaca in opozitie, daca motiunea trece. „PNL considera ca e un drept al oricarui partid de a recurge la acest instrument, dar preocuparea PNL se axeaza pe agenda cetateanului. N-avem cum sa intram la Guvernare cu PSD. Daca motiunea trece, vom trece in Opozitie”, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu.


 


Nici democratii nu vor sa colaboreze in vreun fel cu formatiunea lui Mircea Geoana. Potrivit preseintelui PD, Emil Boc, Partidul Democrat considera ca motiunea de cenzura a PSD nu reprezinta decat o formula de „santaj a PSD la adresa PNL” pentru a obtine resurse financiare si pentru posturi in administratia locala si centrala. Boc a sustinut ca PD exclude orice colaborare cu PSD: „Preferam sa mergem la alegeri anticipate decat sa colaboram cu PSD”.


 


Restul partidelor politice nu cred ca motiunea PSD va avea vreo finalitate.


 


Marius Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.