2.000 de candidati brasoveni la a doua sesiune a bac-ului

2.000 de candidati brasoveni la a doua sesiune a bac-ului

0 236

Aproape 41.000 de absolventi de liceu au inceput luni, 20 august, a doua sesiune a bacalaureatului. Examenul a debutat cu proba orala la limba si literatura romana.


Elevii vor afla notele obtinute la examene peste doua saptamani, atunci cand se vor afisa rezultatele finale. Examenul de bacalaureat este organizat in 117 de centre de examen.


Pentru a promova, un candidat trebuie sa obtina cel putin nota 5 sau calificativul admis la fiecare disciplina in parte, dar media finala trebuie sa fie de minimum 6. Candidatii eliminati la una din probe nu mai pot continua examenul, iar notele nu le sunt recunoscute in sesiunile urmatoare. Absolventii de liceu care au mai sustinut examenul de bacalaureat de inca doua ori, precum si cei de la liceele particulare trebuie sa plateasca o taxa de 190 de lei.


?


Bacalaureatul la Brasov


Pentru aceasta sesiune a Bacalaureatului, in judetul Brasov s-au inscris 2.000 de candidati. In judet, Inspectoratul Scolar Judetean Brasov a organizat cinci centre de examen in municipiul Brasov si unul in Fagaras, lucrarile din judet urmand a fi evaluate intr-un singur centru de corectura.


Sesiunea de toamna a baclaureatului va continua cu probele orale la limba si literatura materna si la limba si literatura moderna, care vor avea loc marti si respectiv miercuri. Vor urma examenele scrise, pe 23 august cel la limba si literatura romana, pe 24 august la limba si literatura materna, iar pe 27 august proba obligatorie a profilului. Proba practica sau scrisa la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii va fi sustinuta pe 28 august, si cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, practica sau scrisa, pe 29 august. Primele rezultate vor fi afisate pe 31 august, pana la orele 16, iar candidatii vor putea depune contestatii in aceeasi zi, pana la orele 20, notele finale urmand sa fie anuntate pe 3 septembrie.


?


Laura Moise


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.