Saptamana politica 33 pe net

Saptamana politica 33 pe net

0 258


Saptamana ce a trecut a marcat ?migratia pasarilor politice dinspre tarile calde unde s-au scaldat in diverse mari si oceane si si-au inmuiat ciocul in cele mai exotice cocktailuri, spre taramurile autohtone, mai reci (vorba vine, vara asta ne putem mandri cu cel mai “hot”? punct de pe Terra). De cum au revenit in cuiburi, s-au apucat de urzit strategii, care mai de care mai interesante, singuri ori sub obladuirea unor firme specializate care ii invata pe politicienii nostri cum sa clipeasca si cum sa-si asorteze ciorapii la programul electoral, astfel incat sa-si dea alegatorii pe spate. Dar sa-i luam pe rand!


?


Basescu are strategia lui, vorbeste cand ii vine


Nu degeaba i se spune lui Basescu animal politic. N-are nevoie sa fie sfatuit. Adulmeca pe langa gard si decide singur daca merita sa latre, ori daca este mai bine sa-si continue drumul,? poposind deseori cu piciorul ridicat la poarta Palatului Victoria.


Mirosindu-i a gulas, pe langa gardul Tinutului Secuiesc, a pososit in ograda UCM unde pentru un ciolanas de 3% s-a apucat sa jeleasca soarta copiilor maghiari cu limba chinuita de efortul de a invata romaneste. Si a decis: limba romana trebuie invata ca limba straina. Depinde cum o iei, unii au retinut asocierea limbii romane, in Romania, cu o limba straina, altii au inteles ca e vorba de o metoda de studiu, care, insa, functioneaza de cativa ani buni in maghiarime. Strategia de cainare a maghiarilor a dat roade: la limita intre judetele Brasov si Covasna a aparut Panoul ce anunta intrarea in Tinutul Secuiesc. Asta e!


In timp ce pe umarul unei minoritati plange, de alta isi bate joc. Nu poate fi uitat usor episodul cu “tiganca aia imputita”. Totusi presedintele spera sa-l uitam. In scopul spalarii memoriei el anunta ca-si ia un consilier rom. Na! Si il acuzau unii ca are slabiciune pentru whisky!


?


Geoana nu poate grai nesfatuit, motiv pentru care plateste 1 milion de euro


Ca sa deschida gura fara riscul sa-i intre musca si nicio alta urmare mai fericita, Mircea Geoana plateste un milion de euro. Spera sa aiba soarta lui Tony Bliar, tinut in fruntea executivului britanic de Mat Carter de la Penn Schoen and Berland. Sigur ca in afara de sfaturi trebuie si bani. Sa vedem ce vor inventa britatnicii la noi. La ei au dat titluri nobiliare pe parale pentru laburisti. La noi ar putea scoate lovele din NUP, tot un fel de titlu nobiliar, dar deocamdata ?banii aia merg pe la alte partide.


In fine, sfatuit englezeste, Geoana a prins curaj, a decis ca PSD e de stanga si i-a declarat razboi lui Calin Popescu Tariceanu. Si pe deasupra a anuntat si o motiune de cenzura, ca pe dedesubt nu mai lucreaza: nicio intelegere subterana, a decretat el! Mttt, intelegem, negocierile vor avea loc in pod!


?


UDMR se exprima mai bine in scris


In timp ce romanasii nostri vorbesc, maghiarii au dovedit sa fi priceput sensul celor spuse de stramosii nostri romani: verba volant, scripta manent! Drept care, s-au apucat de scris si pentru a nu se pierde intelesul scriselor au manjit in trei limbi un panou, pe care anunta intrarea in Tinutul Secuiesc si l-au protapit la intarea in Covasna dinspre Brasov. Pentru o mai mare vizibilitate au scris si in engleza, sa priceapa orice turist ratacit ca acolo intra pe un nou taram, de basm, in care barba lui Marko Bela este mai celebra decat a piticului cel mare iar Alba ca Zapada, ?este verde ca coada lalelei.


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.